haber

Tip 1 Diyabetliler Bahar Şenliği’nde renkli buluşma

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Tip 1 Diyabetliler Platformu tarafından düzenlenen Bursa Tip 1 Diyabetliler Bahar Şenliği geniş katılımla gerçekleşti.

 

Farkındalığı artırmak ve bir arada olmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Bursa Tip 1 Diyabetliler Bahar Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, Tip 1 Diyabet Platformu Başkanı Yadigâr Aydın ile yürütme kurulu üyeleri, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Tarım, Bursa’nın yanı sıra İstanbul, İzmir ve Ankara’dan gelen Tip 1 Diyabet hastaları ve aileleri katıldı.

 

Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte çocuklar, bir yandan palyaçolarla birlikte resim yapıp güzel vakit geçirirken, bir yandan da oyun hamurlarıyla yaratıcılıklarını gözler önüne serdi. Sihirbaz gösterileri, düzenlenen çeşitli yarışma ve oyunlarla gönüllerince eğlenen Tip 1 Diyabet hastalarına, kendileri için özel olarak hazırlanmış yiyecekler de ikram edildi.

 

Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası da şenlikteki coşkuyu artırdı. Şenlikte çocuklar kendilerine armağan edilen oyuncaklarla eğlenceli anlar yaşadı.

 

Farkındalık artmalı

Tip 1 Diyabet hastalığı konusuna toplumda gereken duyarlılığın gösterilmediğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tip 1 Diyabet hastalarının toplumla buluşması gerektiğini, bu konuda herkesin duyarlılık göstermesinin son derece önemli olduğunu belirtti. Bozbey, “Bugün dostlukları, geleceği ve güzellikleri konuşacağız. Bunun yanında farkındalığı ortaya çıkaracağız. İnanıyorum ki sizler güzel bir yaşam sürüyorsunuz, süreceksiniz de. Gerekli olan geleceğe güvenle, umutla ve aydınlık içinde bakmaktır. Duyarlılık ve farkındalık arttıkça, bunların da gelişeceğine inanıyorum. Bizim de çorbada tuzumuz olduysa mutluluk duyarız. Bundan sonraki etkinliklerde bizleri yanınızda görmek istiyorsanız, biz her zaman sizlerin yanındayız. Duyarlılık gösteren ve farkındalığı artırma konusunda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Hastalık değil, zorunlu sağlıklı yaşam

Tip 1 Diyabet’in bir hastalık değil, zorunlu sağlıklı yaşam biçimi olduğuna dikkat çeken Tip 1 Diyabet Platformu Başkanı Yadigâr Aydın da, “Amacımız çocuklarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek ve sağlıklı bir gelecek hazırlamak. Bugün burada çeşitli etkinlikler ve oyunlarla eğlenip yalnız olmadığımızı, aile olduğumuzu hissettirmek istedik. Bu konuda bizden desteğini esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey ve ekibine, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Tarım ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.