haber

Tiyatro Festivali’nin ilk altyazılı oyunu Sünnet’e büyük ilgi

Bursalıları tiyatro ile buluşturan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali dopdolu programıyla büyük ilgi görüyor. Festival programında yer alan 5 yabancı oyundan biri olan Sünnet, Nazım Hikmet Kültürevi’nde tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

 

Necati Öziri’nin yazdığı, Miraz Bezar’ın yönettiği Sünnet, Almanca sahnelendi. Almanca bilmeyenler için Türkçe altyazının yer aldığı oyuna ilgi büyüktü. Oyun, Berlin’de bir yılbaşı akşamı bir hastanede geçiyor. Çok kültürlü bir ailenin dünyaya gelecek torununun sünnet olup olmayacağı üzerine kurulan oyun komedi tarzında işleniyor. Hiç hesapta olmayan bu konu, çok kültürlü aile üyelerini anında birbirine düşürmekle kalmaz kusursuz bir Alman mantığı ile donanmış hastane personelini de  kaosa sürükler.

 

Almanya dışında ilk defa Bursa’da sahneleniyor

 

Oyunun yönetmeni Miraz Bezar, Sünnet’i Almanya dışında ilk kez Nilüfer’de sahnelediklerini belirtti. Bezar, “Benim için ilk oldu.‘Almanya’daki kitleye hitap eden bir oyun,  acaba Türkiye’de nasıl algılanacak?’ sorusuyla geldik Nilüfer’e. Çünkü Sünnet, bir komedi ve hızlı diyaloglara sahne oluyor. Bu oyunun altyazı ile nasıl algılanacağını merakla bekledik. Sonuçta gördük ki, oyun başarılı geçti, seyirciden olumlu yorumlar aldık. 5. Nilüfer Tiyatro Festivali gibi yabancı oyunların de yer aldığı festivallerin yapılması tiyatro izleyicisi kadar biz tiyatrocular için de çok önemli” diye konuştu.