haber

Tiyatroya yeni sahne eserleri kazandırıldı

Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun, Mitos Boyut Tiyatro Yayınları iş birliğiyle düzenlediği Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri törenle verildi.

 

Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun 2017 yılından bu yana düzenlediği Sahne Eseri Yazma Yarışması bu yıl 5. kez düzenlendi. Mitos Boyut Tiyatro Yayınları iş birliği ile düzenlenen yarışmaya bu yıl da çok sayıda başvuru oldu. Genç yazarları teşvik etmek;  ülkenin tiyatro birikiminden beslenerek kendine özgü bir yapı ve dil üreten yerli tiyatro oyunu repertuarını zenginleştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya başvuran 95 oyunu,  Doç. Dr. Süreyya Karacabey,  yönetmen ve oyuncu Ayşe Lebriz Berkem, dramaturg Günay Ertekin, yönetmen ve oyuncu Gürol Tonbul ve oyuncu Pınar Hande Ağaoğlu’nun yer aldığı seçici kurul değerlendirdi.
Yarışmaya başvuran 95 oyun arasından 4 eser ödüle değer görüldü. Dereceye giren eser sahipleri Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen törende ödüllerini aldı.
Yarışmada, “Haysiyet Vertigosu” isimli oyunuyla birincilik ödülüne değer görülen A. Selçuk Atalay’a ödülünü, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız verdi. Yıldız, tiyatroya yeni bir eser kazandırılmasına katkı sağlayan Atalay’a teşekkür etti.
“Çünkü Pek Hoştu Tadı Şekerlerin” isimli eseriyle ikincilik ödülüne değer görülen Fergan Serhat Uykan ödülünü Ayşe Lebriz Berkem’den alırken,  “Kıyafetlerimin Neden Üzerimde Olmadığının Hikayesi” adlı oyunuyla üçüncü olan Mithat Ozan Küren’e de ödülünü Mitos Boyut Yayınları’ndan Fatih Ölekli verdi.
Sahne Eseri Yazma Yarışması 2021 Özel Ödülü’ne de “Kontes Diyez” adlı eseriyle Ata Tuncer değer görüldü. Tuncer ödül törenine katılamadı. Törende ödül alan oyunların Mitos Boyut Yayınları tarafından yapılan toplu basım kitapları da katılımcılarla paylaşıldı.