haber

Tophane’den Mudanya’ya dostluk ve barış için pedal çevirdiler

Tophane ve Mudanya Rotary Kulüpleri’nin Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Mudanya Belediyesi’nin sponsorluğunda bu yıl 8’incisi düzenlenen “Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu” yoğun katılımla gerçekleşti. Her yıl yüzlerce kişinin katıldığı turun bu yılki teması “Dostluk ve Barış” oldu. ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nü de içine alan etkinliğe çok sayıda bisiklet tutkunu katıldı.

 

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Tophane Rotary Kulübü Başkanı Alper Deniz de bisiklet sevdalıları  ile birlikteydi. Etkinliğin başlangıç noktasında kısa bir konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, “Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi olarak, 7’den 77’ye tüm bisiklet tutkunlarına açık olan Tophane ve Mudanya Rotary Kulüpleri’nin öncülüğünde düzenlenen etkinliğe her zaman destek veriyoruz” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır en çevreci araç olan bisikletin kullanımını teşvik etmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Emiroğlu, “Her yıl 500 öğrencimize bisiklet dağıtıyoruz. Bugüne kadar 5000 öğrencimize bisiklet dağıttık.  Bunun yanında bisikletli zabıtalarımız ve Türkiye’de öncü olduğumuz, Emniyet ile işbirliği halinde yaşama geçirdiğimiz bir proje olan bisikletli polislerle bisiklet kullanımını özendiriyoruz” dedi.


Nilüfer Belediyesi’nin 140 kilometre bisiklet yoluyla Türkiye’de örnek bir kurum olduğuna dikkat çeken Emiroğlu, “Nilespit Projemizi de bu yıl yaşama geçirdik ve Nilüferlilerden büyük ilgi görüyor. Nilüferliler, Nilespit istasyonlarından bisiklet kiralayarak hem sağlıklı bir ulaşım gerçekleştiriyor, hem de çevreye katkı sağlıyorlar. Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu’nun bir anlamı da pedalların ‘dostluk ve barış için’ dönüyor olması. Ülkemizin ve dünyanın en çok ihtiyacının olduğu bu kavramlar bizleri burada bugün bir kez daha buluşturdu. Dilerim barışa ve dostluğa duyduğumuz özlem sona erer ve dünyamız artık hak ettiği güzel günlere kavuşur. Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey adına bu etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Hakan-Nuray Özdündar'ın anısının yaşatıldığı bu etkinliğin daha uzun yıllar devam etmesi için Nilüfer Belediyesi olarak desteğimizin süreceğini de belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından barışa pedal çevirenler Tophane Saltanat Kapı önünden bisiklet turunu başlattı. Tur, Mudanya Mütareke Binası önünde son buldu. Mudanya Mütareke binası önünde yapılan çekilişle katılımcılara sürpriz hediyeler armağan edildi.