haber

Trial’in Bursa ayağında şampiyon AVC Osmanlı

Nilüfer, hafta sonu Trial Türkiye Şampiyonası’nın 3. Ayak Yarışları’na ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi ve Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) iş birliğiyle Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri’nde gerçekleştirilen yarışlar nefes kesti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından startı Gölyazı’da verilen yarışlarda, iki ayrı parkurda iki gün boyunca süren mücadeleler büyük heyecanla izlendi. Sporcular, extreme off-road araçlarıyla etapları tek tek geçerek, en iyi dereceyi elde etmeye çalıştı. 


NEFES KESTİLER


6 takım 12 araç ve 24 sporcunun katıldığı yarışlar heyecanlı anlara sahne oldu. Zorlu doğa koşullarında zamanla yarışan ekipler, izleyenlerin nefesini kesti. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı gün sonunda AVC Osmanlı takımından Adnan Ofluoğlu-Oğuz Kaan Öztürk, Şenol Coşkun-Atilla Çakır şampiyon oldu. Turnuvanın ikincisi Nascar Jeep takımından Ender Altuntaş-Yasin Yıldız, Mehmet Özdemir-Mithat Sönmez olurken, üçüncülüğü de Teleferik Off-Road Team takımından Şencan Özkurt-Ahmet Kurt, Selim Avcı-Fuat Sarper elde etti.


BOZBEY’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR


Zorlu yarışların tamamlanmasının ardından ödül töreni düzenlendi. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği (NASK) Başkanı Atakan Çorbacı ile Fadıllı Mahallesi Muhtarı Mehmet İşef de katıldı. Ödül töreninde konuşan Başkan Mustafa Bozbey, yarışların kazasız ve sorunsuz tamamlanmasının, kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti. Mücadele eden tüm takımları kutlayan Başkan Bozbey, “Doğa harikası olan Fadıllı Mahallemizde böyle bir yarışın yapılmasının, hem sporculara hem de izleyenlere ayrı bir keyif verdiğini umuyorum. Katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada, heyecan ve adrenalin en yüksek noktaya çıktı. Görsel şovlara imza atan pilotlarımızı da kutluyorum. Gelecek yıl tekrar bu heyecanda buluşmak dileğiyle” dedi. Başkan Mustafa Bozbey, konuşmasının ardından dereceye girenlere ödüllerini Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Başkanı Dr. Ömer Burç ile birlikte verdi.