haber

Türkiye’den tek finalist Nilüfer Belediyesi

Halkın memnuniyeti ve sürekli gelişme üzerine odaklanan yönetim felsefesiyle Bursa’da kalite belgesi alan ilk belediye olan Nilüfer Belediyesi,  kalite yolculuğunu başarıyla sürdürüyor. 2002 yılından bu yana kalite yönetim sistemi belirli aralarla gözden geçirilen Nilüfer Belediyesi, 2012’de olduğu gibi 2013’te de Avrupa Kalite Ödülü’ne başvurdu. Başvuru dokümanının değerlendirilmesi ve ardından gerçekleştirilen saha ziyareti sonucunda Nilüfer Belediyesi, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı tarafından ödül sürecinde finale kalan kurumlardan biri olarak açıklandı.

Nilüfer Belediyesi geçen yıl da Avrupa Kalite Ödülü’nde finalistlik başarısını gösteren 13 kurum arasında yer almıştı. Nilüfer Belediyesi kalite sürecinde; 2003 yılında “Ulusal Kalite Ödülü-Mükemmellikte Yetkinlik”, 2006 yılında “Ulusal Kalite Ödülü-Başarı Ödülü”, 2008 ve 2012 yıllarında  “Avrupa Kalite Ödülü-Finalistlik” ödüllerine layık görülmüştü. Nilüfer Belediyesi bu yıl finale kalan 10 kurum arasında yerini alırken, ödül alması durumunda dünyada Avrupa Kalite Belgesi’ni alan ilk yerel yönetim olacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “2000 yılından bu yana kalite yönetim sistemini izleyen ve çalışmalarına “önce insan” ilkesinin rehberliğinde devam eden bir kurumuz. Başarılarımız, uyumlu bir ekip çalışmasının ve kurumsal yapımızın ürünüdür. Nilüfer’in sadece Türkiye’de değil, dünyada örnek ve lider bir kurum olduğunu, Avrupa Kalite Ödülü’nün 10 finalistinden biri olarak bir kez daha gördük. Ödülü Nilüfer’e kazandırmak, çalışmalarımıza yeni bir ivme verecek ve başarılarımıza yenilerini eklemek için güç sağlayacaktır” diye konuştu.

EFQM Avrupa Kalite Ödülü’nde sonuçlar,  23 Ekim’de Avusturya’nın Viyana kentinde yapılacak olan törende açıklanacak.

Nilüfer Belediyesi ile birlikte finale kalan diğer kurumlar şöyle:
Alpenresort Schwarz Oteli - Avusturya         
BMW Regensburg Fabrikası - Almanya         
GC Europe (Diş ürünleri) - Belçika         
Glasgow Mülkiyet Yönetimi - İskoçya         
Nilüfer Belediyesi - Türkiye         
Sanitas Hastaneleri- İspanya         
Stavropol Ziraat Üniversitesi - Rus Federasyonu         
St Mary Koleji - Kuzey İrlanda         
VAMED-KMB Hastane Yönetimi - Avusturya         
Wakefield Konut Yönetimi - İngiltere