haber

Üç nesli parmak uçlarında buluşturan sergi

Ukraynalı ünlü ressam Elena Kulik, kızı Elena Kulik junior ve torunu Anastasiya ile birlikte oluşturdukları Sevginin Enerjisi isimli resim sergisi Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Anne ile kızının ve torunun fırça kullanmadan parmak uçlarını kullanarak yaptıkları karma serginin açılışına Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Rahşan Duygu Tursun ile Fırat Emiroğlu, Ukrayna Bursa Fahri Konsolosu Görkem Şehsuvar, Bursa Ukraynalılar Derneği Üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.


Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman sanatçılara teşekkür ederken Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu da Nilüfer’de böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Fırat Emiroğlu, “Nilüfer Belediyesi olarak sporun, sanatın kentiyiz ve bu konuda her türlü organizasyona destek vermeye çalışıyoruz. Bu tarz organizasyonlar farklı kültürler arasında barış ve kardeşlik bağını çok daha iyi kurduğuna inanıyoruz. Özellikle Elena Kulik’e emeğinden dolayı tebrik ediyorum. Başkonsolosumuz da buraya gelerek bizlere şeref verdi. Kendisini Nilüfer’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sevgi ve kardeşlik ortamını sağlamaya çalışan Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey adına teşekkür ediyorum” dedi.


Serginin açılışında konuşan Elena Kulik jonior da bir çok ülkede sanat eserlerini sergileme fırsatı buluğunu belirterek Nilüfer Belediyesi’nin misafirperverliği ve ev sahipliğinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Sevginin Enerjisi adlı serginin açılışının ardından Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman ve Ukrayna Bursa Fahri Konsolosu Görkem Şehsuvar, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Meclis Üyeleri Fırat Emiroğlu ve Rahşan Duygu Tursun ile bir araya gelerek Nilüfer Belediyesi’nin örnek çalışmaları hakkında bilgi aldı.