haber

Üçevler halkı baz istasyonu istemiyor

Nilüfer Kent Konseyi’nin de desteklediği baz istasyonu protestosu, Üçevler pazaryerinde yapıldı. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge ve Nilüfer Meclis Üyesi Gürsel Uludağ’ın da katıldığı basın açıklamasına mahalle halkı da büyük ilgi gösterdi. Basın açıklamasını yapan mahalle sakini Özkan Çetin, “Kanser hastalığının oldukça yaygınlaştığı bugünlerde sebeplerinden biri olan baz istasyonlarının elektromanyetik dalgaları tehlikesi sevdiklerimizi elimizden alıyor. Baz istasyonları sadece bulundukları sokağı değil, sinyalin yayıldığı tüm alanı etkileyerek tüm çevreye zarar vermektedir. Bu zorunluluğa maruz bırakılmamak, GSM operatörlerinin maliyeti azaltmak için ve ev sahiplerinin de duyarsız bu tavrına karşı burada baz istasyonlarının sökülmesi ve sesimizin duyulması için toplandık.

Güne başlarken baz istasyonuyla karşı karşıya gelmek insanın tüm gün boyunca psikolojisini etkilediği gibi, baz istasyonuna yakın yerde bütün gece uyuyan çocuklarınızın da bu tehlikeye maruz kaldığını bilmek, uyku bozukluğu ve kronik baş ağrısına sebep olması da hastalığa davet çıkarılması anlamına gelmektedir. Yaşam alanından uzakta olması gereken bu tehlikenin, çatı ve elektrik direklerinde olması ve doğuracağı sonuçların hesabını kim verebilir? Kanserli bir nesil yaratmaya sebep olacak tehlikenin çözümü henüz bizim elimizdeyken haklarımızı kullanalım,” dedi. 

Nilüfer Belediyesi’nin halk sağlığı için, GSM şirketlerine toplu halde cihaz kurulum yeri önerisinde bulunduğunu fakat GSM şirketlerinin bunu kabul etmediğini ifade eden Çetin, “Mahallemizde, Aralık Sokak No 6 ve Dalgıç Sokak No 27'de bulunan evlerin çatılarında kurulu olan baz istasyonlarının bir an evvel sökülmesini istiyoruz. GSM operatörleri ve duyarsız ev sahiplerini vicdana davet ediyor, bu konuda hakkımızı yasal yollardan sonuna kadar arayacağımızı bildiriyoruz. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz; Üçevler’de sağlıklı bir yaşam için yaşam alanlarımızda baz istasyonları istemiyoruz. Evlerimizden, iş yerlerimizden, sokaklarımızdan, okullarımızdan baz istasyonlarınızı çekin. Bu konuda kararlı şekilde mücadeleye devam edeceğiz,” diye konuştu. 

Kalabalık açıklama sonrası slogan atarak baz istasyonu bulunan binanın önüne yürüdü.