haber

ÜniSporFest’te 700 öğrenci sporla buluşuyor

Üniversite öğrencileri Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ÜniSporFest’te spora doyacak. Görükle Spor Parkı’nda açılışı yapılan ÜniSporFest, 3 Aralık’a kadar devam edecek. 700 üniversite öğrencisini, 9 ayrı branşta sporla buluşturan etkinliğin açılışına Nilüfer Belediye Başkan Vekili Mustafa Öztürk ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız katıldı. Festivalin açılışında konuşan ÜniSporFest Öğrenci Koordinatörü Sena Özsipici böylesine önemli bir etkinliği gerçekleştirenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Özsipici, ““Biz öğrencilere bu imkânı sağlayan spor ve sporcu dostu Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, öğrenci arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Bir kamu kurumunun bizlerle yakından ilgilenmesi, bizleri huzurlu ve mutlu hissettiriyor. Evimizden uzakta yaşıyoruz ama Nilüfer’de kendimizi yabancı hissetmiyoruz” diyerek, 5 gün sürecek etkinliklerde keyifli anlar geçireceklerini açıkladı.

 

Gençlerin sesine kulak verilen, gençlerle omuz omuza hazırlanan bir etkinliği gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkan Vekili Mustafa Öztürk de ÜniSporFest’e katılan öğrencilere teşekkür etti. Öztürk, “Öğrenci arkadaşlarımız farklı branşlarda yarışacak, ama en önemlisi sporun birleştirici gücüyle şenlik havasında mücadele edecekler. Kentimizdeki üniversite öğrencilerini kucaklayan bu etkinliğe katkı koyan herkesi kutluyorum” diyerek, tüm sporculara başarılar diledi.

 

Uludağ Üniversitesi Havacılık Topluluğu’nun model uçak, Bursa Alternatif Spor Kulüpleri Derneği’nin de off-road arabalarını sergilediği açılışta Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği üyeleri bir gösteri sundu.