haber

Ünlü'nün yağlı boya eserleri sanatseverlerle buluştu

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu, farklı çalışmaların yer aldığı sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Mustafakemalpaşalılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen ve ressam Nihal Ünlü’nün eserlerinin yer aldığı sergi, Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açıldı. Açılışa, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Mustafakemalpaşalılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kıvanç Atmaca ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 

Sergi açılışında konuşan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz, çalışmalarından dolayı ressam Nihal Ünlü’yü kutladı ve Nilüfer Belediyesi’nin sanatın ve sanatçının daima yanında olacağını kaydetti.

 

Ressam Nihal Ünlü’nün aynı zamanda dernek üyesi olduğunu belirten Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kıvanç Atmaca, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor. Bu deyişten hareketle, ülkemizin gelişmesi, insanlarımızın daha iyi günler yaşaması adına 1992 yılından bugüne kadar hemşerilerimizin ve Bursa’daki vatandaşlarımızın adına hizmet veren derneğimiz, faaliyetlerine sanatçımız Nihal Ünlü’nün sergisiyle devam ediyor. Önceliğini eğitim alanına veren derneğimiz, aynı zamanda sanatsal ve kültürel faaliyetleriyle de değerli Bursalılarla buluşmaya devam ediyor. Sergiyi bizlerle buluşturan Nihal Ünlü’ye teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kendisinin de sanatla ilgilendiğini ifade eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatla ilgili sözünü gerçek hayatta yaşamış biriyim. Sanat, gerçekten insana hayat ve yaşama umudu veren, insanın ufkunu açan bir damardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren de, “Mustafakemalpaşa ilçemiz, Ulu Önderimizin adını taşıması yönüyle de anlamlı bir ilçedir. Kurum olarak sanatı biz de destekliyoruz. İlçemizde çok sayıda sanatçımız var” dedi. Başkan Yardımcısı Eren, kültür sanat alanında yaptıkları çalışmaları da aktardı. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, sergiyi gezdi.

 

Açılış sonrası Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu ile birlikte sergiyi gezerek eserleri tek tek inceledi.