haber

Üreten kadınlardan Bozbey’e ziyaret

Evde yaptıkları el işi, örgü, takı tasarım ve resim tablolarını Konak El İşi Pazarı’nda satan üretici kadınlar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Daha önce sadece Pazar günü olan satış gününün Salı ve Çarşamba olarak yeniden düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti de dile getiren Melahat Murat, Tülin Aydoğdu, Reyhan Başaran, Emine Koç, Atiye Lüküncü ve Sükran Eryerigüzel, Başkan Bozbey’e bu konudaki yardımları için teşekkür etti.

 

Kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almaları için çalıştıklarını söyleyen Başkan Bozbey de üreten ve ev bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınların her zaman yanında olduklarını ifade etti. Bozbey, bu nedenle gelen talep üzerine Konak Pazar Alanı’nda, evde ürettikleri ürünleri daha rahat satabilmeleri için kadınlara haftada iki gün yer verdiklerini belirtti.

 

Haftanın her günü bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet veren Konak Mahallesi’ndeki pazar alanı, salı ve çarşamba günleri de kadınların evde yaptıkları örgü, el işi, takı tasarım ve resim tablolarını satabilmeleri için üretici kadınlara tahsis ediliyor.