haber

Uygulamalı düzeltmenlik eğitimine büyük ilgi

Nilüfer Belediyesi Misi Akademi etkinlikleri kapsamında “Uygulamalı Düzeltmenlik Atölyesi” düzenledi. Akademisyen Erkan Irmak’ın yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede katılımcılar, herhangi bir yazıyı düzeltmenin kurallarını öğrendi.

 

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Misi Akademi bünyesinde  farklı konularda düzenlediği atölyelere “Uygulamalı Düzeltmenlik Atölyesi”ni de ekledi. Çevrimiçi düzenlenen atölye büyük ilgi gördü.

Yürütücülüğünü, akademisyenliğinin yanı sıra Yayıncılar Birliği bünyesinde Düzeltmenlik Atölyesi derslerine devam eden, çeşitli yayınevleri ve kurumlar için editörlük, çeviri, Osmanlıca’dan sadeleştirmeler yapan Dr. Erkan Irmak'ın üstlendiği atölye kapsamında 5 oturum yapılacak. Toplam 15 saat sürecek “Uygulamalı Düzeltmenlik Eğitimi”nde,  Dr. Erkan Irmak, katılımcılara herhangi bir yazıyı düzeltmenin kurallarını anlatırken, farklı türlerdeki metinlerin ihtiyaçlarına yönelik bilgileri de uygulamalar eşliğinde örneklendiriyor.

Atölyede bu amaçla öncelikle meslek standartları ve sorunları tespit edildi, ardından da temel düzeltmenlik işaretleri tanıtıldı.

Irmak, atölyede kuramsal ve uygulamalı olarak farklı yazım kılavuzlarından yararlanarak imla ve noktalama kurallarına değindi ve uygulamalarla konuların pekiştirilmesini sağladı.
 24 ve 27 Haziran’da da devam edecek olan atölyede Dr. Erkan Irmak,  düzeltmenliğin önemli bir yönü olan dipnot, kaynakça ve dizinlerin hazırlanması, ayrıca word yazılımının kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaları da katılımcılarla paylaşacak ve uygulamalarla örneklendirecek.