“Yaka Beyaz” Nilüfer’de perde açtı

Yeni sezonun en ilgi çekici oyunları arasında gösterilen ve Nilüfer Belediyesi’nin Ekim Ayı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde izleyici ile buluşan ”Yaka Beyaz” kadın erkek ilişkilerinde “şehirli” ve “taşralı” olmak kavramlarını irdeliyor. Bir plazada üst düzey yönetici olarak çalışan, yurtdışında okumuş kentli bir kadınla spor merkezinde eğitmenlik yapan, İstanbul’a Anadolu’dan gelmiş bir erkeğin cinsellik ekseninde başlayan ilişkilerini konu edinen oyun yalın ve gerçekçi metin yapısı ve diyalogları ile dikkat çekti.
Tiyatro Hal’in kurucuları arasında yer alan Özer Arslan’ın yazıp yönettiği “Yaka Beyaz”da oyuncular Merve Engin, Serkan Altıntaş, Yunus Emre Yıldırımer, Kürşat Karaman, Vurgun Çağıldayan, Canan Atalay ve Mert Asultay da sergiledikleri oyunun başarısını artıran performansları ile Nilüfer izleyicisinin beğenisi kazandı.
Oyun sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı sanatçılara teşekkür ederek çiçek verdi.