Yarasa Opereti sanatseverlerle buluştu

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat Dalı işbirliğiyle Yarasa isimli opereti sanatseverlerle buluşturdu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda sahnelenen operete ilgi büyüktü.

Vals müziğin kralı olarak kabul edilen dünyaca ünlü Avusturalyalı besteci J. Strauss Jr. tarafından bestelenen 3 perdelik Yarasa Opereti, Nilüfer Belediyesi’nin kültür – sanat etkinlikleri çerçevesinde halkla buluşturduğu ilk operet oldu.

Müzik sanatında küçük çaplı opera anlamına gelen opereti yaklaşık bin 500 kişi ücretsiz olarak izleme şansı buldu. Hacettepe Üniversitesi’nin ilk defa Uludağ Üniversitesi Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası ile yaptığı işbirliği ile sahneye konan operet izleyenlerden büyük alkış aldı. Opereti izleyenler arasında yer alan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Berk sanatçıları çiçek vererek kutladı.