Yaşar Kemal Nilüfer’de memleket türküleriyle anıldı

Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, geçtiğimiz Şubat ayında hayatını kaybeden Türk edebiyatının usta kalemi Yaşar Kemal’i “Gidenin Ardından Ustaya Veda, Yaşar Kemal ve Memleket Türküleri” konseriyle andı. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen anma konserinin şefliğini Yaşar Kemal Alim üstlenirken, Bursalı şair Akif Oktay da Yaşar Kemal’in dizeleriyle geceye anlam kattı. Konsere konuk sanatçı olarak katılan TRT İzmir Radyosu sanatçıları Olcay ve Erol Köker de Anadolu’nun dört bir yanına türkü yolculuğuna çıkartarak birbirinden değerli eserleri seslendirdi.

Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de sanatçıları ve koristleri kutlayarak, Türk edebiyatına birbirinden değerli eserler kazandıran Yaşar Kemal’i saygıyla andıklarını belirtti.