haber

Yazar Hatice Meryem Nilüferli kadınlarla buluştu

Meryem yazarlık serüvenini anlattı, istek üzerine  bir öyküsünü okudu. Nilüfer Belediyesi’nin beş  yıl önce 50 kadınla başlayan “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın Projesi”  giderek büyüyor. Nilüfer Kütüphaneler Müdürlüğü tarafından düzenlenen okuma etkinliğinde; Büyükbalıklı, İrfaniye, Görükle, Göçmen Konutları, Kayapa, Hasanağa, Akçalar, Gölyazı, Dağyenice, Özlüce, Gümüştepe (Misi) ve Çalı,  Demirci, Atlas’dan  gelen 1000 dolayında  kadın, Yazar Hatice Meryem’i tanıma olanağı buldu.

Kadınlar,  Yazar Meryem ile önce Gölyazı’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Belediye Başkan Vekili Pınar Göz, Kütüphaneler Müdürü Şafak Pala da katıldı.

Kahvaltının ardından kadınlar Yazar Hatice Meryem ile Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide buluştu. Bir süre önce kendilerine dağıtılan “Sinek Kadar Kocam Olsa Başucumda Bulansa”  adlı öykü kitabını okuyan  kadınlar,  kitabın yazarını  daha yakından tanıma fırsatını yakaladı. Kütüphaneler Koordinatörü  Zeynep Terzioğlu, Yazar Meryem’i  “Sevgi Soysal, Tezer Özlü, Nilgün Marmara üslubundan gelen, kanıyla yazan yazar” sözleriyle kürsüye davet etti. Hatice Meryem  önce kendi edebiyat yolculuğunu anlattı. Yakın çevresinden dinlediği sözlü kültürü anlatan Meryem, bunun kendisine zengin bir malzeme olduğunu belirtti. Hatice Meryem  kadınların isteği üzerine bir öyküsünü okudu. Meryem son olarak kadınların öykülerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Hatice Meryem

1968 Kasım Ayı’nda  İstanbul'da doğdu. 9 Eylül Üniversitesi İİBF Mali­ye Bölümü'nden mezun oldu. Üç buçuk yıl bir bankada çalıştı. 1994 yılında mesleği­ni bırakıp Londra'ya gitti. Orada temizlikçilik, çocuk bakıcılığı, ütücülük, gazete da­ğıtıcılığı gibi çeşitli işlerde çalıştı. 1996-2001 yıllan arasında Öküz dergisinin Genel Yayın Koordinatörlüğü'nü yaptı. 1999 yılında Varlık dergisinin düzenlediği "Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Yarışması"nda "Siftah" adlı öyküsü öykü dalında dik­kate değer bulundu. 2000 yılında Siftah adlı öykü kitabı Varlık Yayınları'ndan çıktı. Öyküleri Varlık ve E dergisinde yayımlandı. Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun adlı kitabı 2002 yılında yayımlandı ve Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi. 2008 yılında ise İnsan Kısım Kısım Yer Damar Damar adlı romanı yayımlandı.