haber

Yazar olmanın sırrı kitap okumak

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin bu ay konuğu çocuk kitapları yazarı Fatih Erdoğan’dı. Fatih Erdoğan önce Uğur Mumcu Sahnesi’nde ardından da Çocuk Kütüphanesi’nde iki ayrı söyleşi gerçekleştirdi.

 

Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen söyleşiye Üçevler Şehit Faik Gökçen İlkokulu, Abdurrahman Vardar İlkokulu, Konaklı İlkokulu, Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu, Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy İlkokulu’ndan toplam 320 öğrenci katıldı. Yazar Erdoğan, söyleşide yazarlığı ve kitaplarını anlattı. Öğrencilere sık sık kendi çocukluğundan örnekler veren Erdoğan bazen esprileriyle de minik okurlarını güldürdü. ‘Kitaplar beynimizden gıdıklar ama tüm kitaplar da gıdıklarken güldürmez’  diyen Fatih Erdoğan çocuklardan mutlaka kitap okumalarını istedi.

 

‘Kitaplar bazen ağlatır, ama çoğunlukla bilgilendirir’ diyen Yazar Fatih Erdoğan yazarlık serüvenini de anlattı. Yazar olmanın sırrının kitap okumak olduğunu belirten Erdoğan  ‘Yazar olmanın zorlukları mutlaka vardır ama sevdiğiniz bir işi yapıyorsanız o zorluklar sizi engelleyemez. Ben 61 yaşındayım ve 61 kitap yazdım’ diye konuştu.

 

Fatih Erdoğan ikinci söyleşisini Çocuk Kütüphanesi’nde Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri ile gerçekleştirdi. Söyleşiye katılan işitme engelli öğrencilere işaret diliyle anlatım yapıldı. Burada da kitapların sihirli dünyasını çocuklara anlatan Erdoğan  ‘Kitaplarımı yazarken kitaptaki kahramanın yaşadıklarını yaşıyorum’ dedi. Yazar Fatih Erdoğan söyleşi sonunda öğrenciler için kitaplarını imzaladı.