haber

Yeni girişimciler sertifikalarına kavuştu

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmeler kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ tamamlandı. İlk grupta yer alan 30 kursiyer toplam 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayarak  sertifikalarını düzenlenen törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen sertifika törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal, KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ  ile kursiyerler katıldı.

Nilüfer Belediyesi olarak mesleki eğitimler konusunda yıllardır örnek çalışmalar yaptıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu çalışmalar çerçevesinde, KOSGEB ile kendi işini kurmak isteyen, girişimci ruha sahip vatandaşlara yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzaladık.  90 kişinin başvurduğu bu eğitime 60 kişi katılmaya hak kazandı. Eğitimlerin ilk grubunda 30 girişimcimiz, 4-14 Nisan tarihleri arasında, 9 günlük bir eğitimden geçtiler. Mutlulukla belirtmek istiyorum ki, 30’u da sertifika almaya hak kazandı. Bu arada, diğer 30 kişilik grubun eğitimi de Dernekler Yerleşkesi’nde başladı” dedi

50 bin TL hibe, 100 bin TL kredi

Sertifikaların ömür boyu geçerli olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Eğer, işyeri açarlarsa, 2 yıl içinde KOSGEB’e başvuru yapmak zorundalar. Eğitimi alanlar  kendi işlerini kurdukları takdirde bu sertifika sayesinde KOSGEB'in 50 bin TL hibe ya da 100 bin TL kredisinden faydalanabilecekler. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, bugün sertifikalarını alacak olan grubun eğitimi devam ederken denetime gelen KOSGEB yetkilileri, onların son derece başarılı olacaklarını belirttiler. Yani, projeleri çok beğenildi ve kendi işlerini kurabilecek niteliklere sahip bulundular. Bu da oldukça memnuniyet verici. Ben kendilerini bir kez daha kutluyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Başarılı ve uzun soluklu işletmelerin kurulması arzusundayız”

Yenilikçi, risk alabilen insanların cesaretleriyle iş fikirlerini hayata geçirmelerini istediklerini belirten KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ da, “İnsanlar, başkasının yanında iş gören olarak çalışmasının ötesinde kendi işletmelerinin sahibi olarak ülke ekonomisine daha önemli katkılar sağlamalarını istiyoruz. Burada bize düşen görev, girişimcilerimizin iş kurma süreçlerinin öncesinde iş fikirlerini son bir kez gözden geçirmelerini sağlayabilmek. Bizler, girişimcilik ruhunun artırılması, başarılı ve uzun soluklu işletmelerin ekonomik faaliyet içinde olmasını istiyoruz. İşletmelerin, ilk açıldığı dönemlerde kırılganlığın en yüksek olduğu, finansa en çok ihtiyaç duyulan dönemde onlara destek olma arzusundayız. Eğitimlerde kadın girişimcilerimizin fazla olduğunu gördüm. Kadın girişimci sayısının artırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Nilüfer, Bursa’nın en hızlı gelişen ilçesi. Girişimcilerimiz de işyeri açma noktasında genellikle Nilüfer’i tercih ediyorlar. Tüm kursiyerlerimize kuracakları işletmelerde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ile Akdağ, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını verdi.