haber

Yeni nesil atölyelere katılan çocuklar sertifikalarını aldı

Nilüfer Belediyesi, kadın çocuk akademileriyle gerçekleştirdiği “Yeni Nesil Üretim Atölyeleri”nde üç aylık eğitimlerini tamamlayan 10-14 yaş gurubu çocuklar sertifikalarını Nilüfer Belediye başkanı Turgay Erdem’den aldı.

 

Nilüfer Belediyesi’nin, Çalı, Kültür ve Fethiye mahallelerinde faaliyet gösteren Kadın Çocuk Akademileri’ne kayıtlı 10-14 yaş gurubu öğrenciler için düzenlediği “Yeni Nesil Üretim Atölyeleri”nde sertifika heyecanı vardı. Üç ay süren eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan öğrenciler Fethiye Sosyal Yaşam Alanı ve Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde katıldıkları kodlama ve beceri atölyelerinde tasarlayıp ortaya koydukları projelerini Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile paylaştı.

3 ay süren atölye programı kapsamında 40 katılımcı robotik, kodlama, ahşap modelleme ve üç boyutlu tasarım alanlarında eğitim görerek atölye çalışmalarını tamamladı. Atölye programı sonunda düzenlenen proje fuarında projelerinin sunumunu yapan çocuklar, sertifikalarını da Başkan Turgay Erdem’den aldı.

Çocukların tasarım ve projelerinden oldukça etkilendiğini belirten Başkan Erdem “Teknolojik gelişmeler bizim kuşağın hayal bile edemeyeceği noktalara ulaştı. Zamanın ruhu çok hızlı değişti. Bizim için internet büyük yenilikti, bugünün gençleri ise sanal bir evrendeki yaşama hazırlanıyor. Zamanın ruhunu yakalamak ve gençleri geleceğe hazırlamak durumundayız. Göreve gelirken ‘Yeni nesil Nilüfer’ sloganını kullandık, yani çocuk ve gençlerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak onları geleceğe hazırlayan adımlar atacağımızı söyledik. İşte bunun için bir dijital dönüşüm süreci başlatarak, çocuk ve gençlere teknolojiye ulaşma konusunda fırsat eşitliği yaratmaya çalışıyor ve onlara eğitim olanakları sunuyoruz. Gençlerin değişen teknolojiye uyum sağlaması adına yaptığımız eğitim çalışmaları bununla sınırlı değil, ayrıca; metaverse eğitimi, yapay zeka okur yazarlığı, dijital katılımcılık eğitimi ve kadınlara internette satış eğitimi gibi çalışmalarımız da var” dedi.