haber

“Yeni Nesil Üretim Atölyeleri” projelerini sergiledi

Nilüfer Belediyesi Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyeleri’nin, Kadın ve Çocuk Akademileri iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Yeni Nesil Üretim Atölyeleri” programını tamamlayan öğrenciler öğrendiklerini, düzenlenen fuarda sergiledi.

 

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyeleri’nde projeler üretilmeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyeleri’nin, Çalı, Kültür ve Fethiye mahallelerinde faaliyet gösteren Kadın Çocuk Akademileri’ne kayıtlı 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için düzenlediği “Yeni Nesil Üretim Atölyeleri”nde eğitimler sona erdi. Katılımcılar, Atölye Nilüfer’in Fethiye Sosyal Yaşam Alanı ve Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yer alan atölyelerinde 7 ay boyunca yaklaşık 50 saat süren kodlama ve beceri atölyelerini tamamladı. Nilüfer Belediyesi 2022 yılı teması olan İKLİM teması üzerinde çalışmalar gerçekleştiren katılımcılar, 2023 yılının temasının "İkinci Yüzyıl İçin Tasarım" olarak ilan edilmesiyle birlikte farklı boyutlarda projeler üretti. Robotik, kodlama, ahşap modelleme ve üç boyutlu tasarım alanlarında yaklaşık 60 katılımcı öğrenci atölye çalışmalarını tamamladı. Çalışmalarını Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen fuarda  sergileyen öğrenciler ayrıca sertifikalarını da aldı.

Sertifika törenine katılan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, eğitimleri tamamlayan öğrencileri kutladı. Özer, “Akademik derslere yardımcı çalışmalar, deneyler, eğitsel aktiviteler temel motor becerilerinin desteklediği birçok çalışma Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyeleri’nde yapılıyor. Nilüfer’de 7 mahallede Kadın ve Çocuk Akademisi bulunuyor. Birçok çocuğumuz projelerini oluşturmuş ve uygulamışlar. Burada ortaya çıkan yenilikçi çalışmalar bizleri çok heyecanlandırdı. Sorgulayan yenilikçi bireyler olarak yetişmeniz bizler için çok önemli” dedi.