haber

“Yeşil Bayrak” başarısını Başkan Bozbey ile paylaştılar

Nilüfer Belediyesi’nin katı atık, geri kazanım ve çevre konusunda eğitim verdiği okullar arasında yer alan NOSAB İlkokulu, bu yıl Bursa’da “Yeşil Bayrak” ödülü alan tek devlet okulu oldu. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinatörlüğünde düzenlenen

Eko-Okullar programı kapsamında “Yeşil Bayrak” ödülü alan NOSAB İlkokulu öğrencileri ve yönetimi, başarılarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile paylaştı.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarete NOSAB İlkokulu Müdürü Ersen Çetiner, Müdür Yardımcısı Ersoy Baydemir, koordinatör öğretmenler Volkan Tuncal ve Fatma Tuncal ile öğrenciler katıldı.

Bozbey: Dünyayı çocuklar değiştirecek

Nilüfer Belediyesi’nin çevreci hizmetleriyle örnek ve lider kurum haline geldiğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Bu bilinçle duyarlılığımızı artırarak sürdürmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Sadece belediyenin çevre konusunda duyarlı olması yetmez. Kentte yaşayanların da duyarlı olması, sürdürülebilir hale gelmesini sağlar. Aksi takdirde belediye bir yere kadar yapar, bir yerden sonra halk ve kentte yaşayanlar sahip çıkmazsa o zaman projeden bir sonuç alınamaz. Sonuç almamız için de halkla  birlikte bir bütün halinde sürdürülebilir bir çevre anlayışını ortaya koyarak yaşanabilir kentleri sağlayabiliriz. Nilüfer’de bulunan bir okulun böyle bir bayrağa sahip olması da bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur” dedi.

Çocuklardan çok şey beklediklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Bu bilinç ve eğitimle dünyayı onlar değiştirecek. Onlara destek olmalıyız. Özellikle çevreyi kirleten ve son yıllarda çok tartışılan sanayi sektörünün de bu konuda çevre projelerini uygulamak zorunda olduğunu bilmesi lazım. Devletimizin de bu konuda her türlü radikal kararlar alarak, sanayinin çevreyi kirletmemesini sağlaması gerekiyor. Bunlar gerçekleşmezse, çocuklarımız ne kadar çaba gösterirse göstersin, daha sonrasında istediğimiz sonuca ulaşamayız. Sanayicilerimizi de çevre projelerinin her birinde bizlerin ve çocuklarımızın yanında görmek istiyoruz. Öğrencilerimize ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başarıya giden süreci anlatan NOSAB İlkokulu Müdürü Ersel Çetiner de, “Yeşil Bayrak ödülünü ikinci kez alıyoruz. Çevreye duyarlı okul olduğumuzu kanıtlayan bir ödül bu. Duyarlılığı artırma konusunda çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Desteğiniz için teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir bir çevre için erken yaşta çevre bilinci oluşturmak amacıyla okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen programa bu yıl 58 farklı ülkeden birçok okul katıldı. Türkiye’den toplam 778 okulun katılım gösterdiği programda, çevre konusunda yaptığı çalışmalarla başarılı olan 254 okul iki yıl süreli olarak “Yeşil Bayrak” ödülü aldı ve çevreye olan duyarlılıklarını göstermiş oldu.