Yunanistan’dan gelip Nilüfer’deki geri dönüşümü incelediler

Nilüfer’de 20 yıldır devam eden geri dönüşüm bir çok kurumun yanı sıra girişimcilere de örnek oluşturuyor. Yunan girişimciler Anastas Cilalis ile Yannis Kokotis de Nilüfer’deki geri dönüşümü ve atık yönetimini yerinde inceledi. Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever ile birlikte geri dönüşüm, toplama ve ayırma tesislerini gezen Anastas Cilalis ile Yannis Kokotis çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı.

Nilüfer Belediyesi çevre ve atık politikalarını çok başarılı bulduklarını söyleyen Yunan konuklar, Nilüfer Belediyesi’nin geri dönüşüm tesisi ve toplama miktarındaki başarısının da örnek olduğunu vurguladı. Yunanistan gelen konuklar, Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü de Avrupa’daki farklı uygulamaları yerinde görmek için kendi çalışma alanlarına davet ettiler.