Yunanistanlı Yazar Serdar’dan Bozbey’e kitap hediyesi

Yazar Vildan Serdar, kaleme aldığı Aşk ve Göç adlı kitabını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e hediye etti. Eşi Cafer Hafız Mehmet ve kızı Berra Nur Hafız Mehmet ile birlikte Başkan Bozbey’i ziyaret eden Vildan Serdar, desteklerinden dolayı teşekkür etti. İkinci kitabı Aşk ve Göç’ün tarihe ışık tutacak yaşanmışlıkları içerdiğini kaydeden Serdar, Nilüfer’de de geniş çaplı araştırma yaptığını kaydetti. Nilüfer Belediyesi ve 93 Muhacirleri Derneği’nin çalışmalarında önemli katkı sağladığını ifade eden Serdar, kitabın bir Türk subayının Gümülcine’de yaşadığı aşk ve daha sonra yaşanan göç yıllarını anlattığını açıkladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Bozbey ise, “Vildan Serdar’ı böylesine önemli bir konuyu kaleme aldığı için kutluyorum. Burada ve Balkanlar’da yaptığı çalışmalarla derlediği bu kitap bölge insanının yaşamlarını içeriyor. Onların yaşadığı sıkıntılar, tarihsel olaylar geçmişe ışık tutacaktır. Balkan çocuğu olarak o süreci büyüklerimizden çok duyduk ama bu roman bilgi dağarcığımızı genişletecek” dedi.

Vildan Serdar, ziyaret sonunda kitabı Aşk ve Göç’ü imzalayarak Başkan Bozbey’e armağan etti.