haber

Yüzüncü Yıl Mahallesi kuruluşunu kutluyor

2008 yılı Haziran ayı belediye meclisinde alınan kararla kurulan ve adı da Cumhuriyet’in 100. yılına atfedilen mahallenin 4. yaşını kutlayan mahalle sakinleri, Nilüfer Kent Konseyi, mahalle muhtarlığı ve Mahalle Komitesi’nin girişimiyle organize edilen etkinlikle aidiyet duygusu ve mahalle kültürünü perçinleyen güzel bir örnek sergiliyor.

Mahalleli gençlerin yaptığı müzik dinletileriyle ve mahalledeki kentsel gelişmeyi gösteren fotoğraf sergisiyle renklenen etkinliğin açılış konuşmasında Yüzüncü Yıl Mahallesi’nin örnek mahalle olması için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini belirten mahalle muhtarı Ali Şık, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkürlerini iletti. 

Cumhuriyet’in 100. yılında örnek bir mahalle olması için isimlendirdikleri mahalleye büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey de, “Bu mahalle hızla gelişen önemli bir bölge haline geliyor. Kısa zamanda önemli bir mesafe kat eden mahallemizde yakında spor salonumuzda tamamlanacak. Mahalle komitesi ve muhtarlığımız ile Belediyespor Kulübü'müzün de faaliyetler yapacağı mekanlar tamamlandığında bir bütünlük sağlanacak. Mahalle Komitesi başarılı çalışmalar yapıyor. Mahalle halkının da katılımcı olmasını rica ederek, bize fikirler vermesini ve yönlendirmeler yapmalarını istiyorum,” dedi. 

Bölgeyle ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Bozbey, “Bölgede sorun olan dereyle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir ile ve ilgili taraflarla görüşmeler yapıyoruz. Planlanan proje yapıldığında Ayvalı Deresi de temiz akacak. Bu bölgede Batıkent de farklı bir mahalleye dönüşecek. Ertuğrul’da da yeni bir mahalle oluşacak. Bu bölge böylelikle üç mahallenin merkezi olacak. Bizler Nilüfer’de tüm mahallelere eşit hizmet vermeye çalışıyoruz. Eksik yönlerimizi bizlere iletin ve önerilerinizi paylaşın. Bizim dışımızdaki hizmetlerde de sizlerin desteğini bekliyoruz. O zaman daha güçlü oluruz ve Nilüfer’in sorunlarını daha kolay çözeriz,” diye konuştu. 

Başkan Bozbey konuşmaların ardından mahalleyle ilgili fotoğrafların bulunduğu sergiyi gezerken, düzenlenen kokteylde de vatandaşlarla sohbet etti.