haber

Zabıta, engelli bireylerle birlikte denetim yaptı

Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları, bisikletli zabıta ekipleri ile birlikte denetim için sokaklara çıktı. Engelli bireyler; yaya yolları, bisiklet yolları ve engelli yolları üzerinde park eden araç sahipleri ve kaldırım işgaline neden olan iş yeri sahiplerini uyararak, bilgilendirici broşür dağıtırken zabıta ekipleri de bazı işyerleri ve araç sahiplerine cezai işlem uyguladı.

Denetim sırasında özellikle görme engelli Suat Yağcı ve fiziksel engelli Nebahat Yargıcı’nın kaldırımlarda karşılaştıkları sorunlar en çarpıcı hali ile fotoğraf karelerine yansıdı. Engelli yolları ve kaldırımlarda parklanma yapan araç sahipleri ve işyeri sahipleri ile görüşen engelliler, zaten zor olan hayatlarının daha da zorlaştırılmamasını istediler.

Yaya öncelikli yol anlayışının hakim olduğu Nilüfer’de özellikle yaya, bisiklet yolları ve engelli yollarının sorunsuz bir şekilde kullanılması için denetimlerini sürdüren ve 2016 yılından bu yana 5 binin üzerinde cezai işlem uygulayan zabıta ekipleri, bu konudaki duyarlılığı arttırmak üzere okullarda da eğitim çalışmaları yapıyor.