Ağaçlandırma Çalışmaları

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZ:

"Dikeceğimiz Her Fidan Çocuklarımızın Geleceğidir" sloganıyla hareket ederek ilçemizde her yıl ağaçlandırma sezonu içerisinde AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI başlatılmakta ve bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öğrencileri ve çeşitli sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, medya mensupları ile muhtelif türlerde fidan dikimleri gerçekleştirilmektedir.

YETİŞKİN AĞAÇ SÖKME-NAKLETME VE DİKİM MAKİNESİ (TREE PORTER) İLE ÇALIŞMALARIMIZ:

Ağaç sökme-nakletme ve dikim makinesi (Tree Porter) ile yaklaşık 5-10 mt. boylara sahip pinus nigra (karaçam), pinus pinea (fıstık çamı), picea pungens (mavi ladin) türlerindeki ağaçlardan çeşitli alanlara yetişkin ağaç nakli ve dikimi yapılmaktadır.
Bölgemize nakletmiş olduğumuz yetişkin ağaçların her türlü bakımı düzenli olarak Müdürlüğümüz ekiplerince yapılmaktadır.

FİDANLIK ÇALIŞMALARIMIZ :

Ağaçlandırma Kampanyamız kapsamında satın alınan boylu fidanlarımız Fidanlığımızda gömüye alınıp; fidan dikim sezonu sonrasında da repikaja alınarak, yaz boyunca kültürel bakım çalışmaları yapılmaktadır. Müdürlüğümüze ait 6.200 m⊃2; fidanlık içerisinde yer alan yaklaşık 500 m⊃2; serada, 20.04.2021 tarihinde üretim faaliyetlerine başlanmış olup, çeşitli türlerde bitki üretimi yapılmış ve peyzaj çalışmalarımızda kullanılmaktadır.