• Tel: 0(224) 482 30 03
  • Adres: Çalı Mahallesi Cumhuriyet Cd. No:2 16110 Nilüfer/Bursa (Nilüfer Belediyesi Çalı Ek Hizmet Binası)
  • Çalışma Saatleri: Hafta içi: 08.00 - 18.00

Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi

Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademileri kadınların sosyal hayat içinde daha aktif rol almalarını desteklemek, çeşitli beceriler kazandırarak çalışma hayatına dahil olmalarını sağlamak, çocukların ise bilişsel gelişimine, okul derslerine, yaratıcılığına destek olmak için çeşitli atölye ve eğitimlerin gerçekleştirildiği merkezlerdir. Kültür, Çalı, Büyükbalıklı, Konaklı, Hasanağa, Kızılcıklı, Fethiye ve Unçukuru mahallelerinde olmak üzere toplam 8 Kadın ve Çocuk Akademisi’yle hizmetler sürdürülmektedir.

Kadın ve Çocuk Akademileri’nde düzenlenen atölye, eğitim, seminer, panel ve çok çeşitli etkinliklerle kadın ve çocukların öncelikle farkındalıklarının arttırılması, beceri ve yeteneklerini keşfedip, tüm bu değerleri hayata geçirmeleri amaçlanmaktadır. Dönemsel olarak çeşitli atölye çalışmaları (el sanatları, beceri geliştirmeye yönelik kurslar ve mesleki gelişim kursları), talep eden ve ihtiyaç duyan kadın ve çocuklar için psikolojik destek hizmeti, toplumsal farkındalığı arttırmaya yönelik çeşitli eğitimler ve seminerler, ilk ve orta öğretim çağı çocuklar için okula yardımcı ek ders çalışmaları, 3-6 yaş grubu çocuklar için fiziksel ve bilişsel gelişime yönelik oyun çalışmaları, sosyal ve hukuksal haklar konusunda bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti gibi çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Kadın ve Çocuk Akademileri’ne başvurular merkeze şahsen gelerek veya telefonla arayarak yapılmaktadır.