• Yetkili Kişi: Nurgül Çetin, Deniz Dalkılınç, Ender Şen
  • Adres: İhsaniye Mah. 2. Er Sok. No: 7 Nilüfer, Bursa
  • Çalışma Saatleri: 09.00-18.00

Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi

Tıp, diş, göz, veteriner hekimliği ve eczacılık açısından ülkemizdeki en kapsamlı müzelerden biri olan Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi, sağlık tarihine evrensel değerler ışığında ve çağdaş müzecilik yorumuyla yeni bir bakış sunuyor. Çekirdek koleksiyonu Dr. Ceyhun İrgil’in ve farklı bağışçıların destekleriyle oluşan müze yakın tarihimizi sağlık penceresinden okumamızı sağlıyor.

Kurtuluş Savaşı’nın zorlu yıllarından bir “Sağlık Cumhuriyeti” yaratma yolundaki mücadeleye, Bursa tıp, diş, göz, veterinerlik ve eczacılık alanında özverileriyle hem kentin hem ülkenin kaderini değiştirenlerden salgın hastalıklara, tıp biliminin bu topraklarda doğuşundan günümüz modern tıbbına uzanan anlatısına çok sayıda nadir eser, belge, obje, fotoğraf ve tanıklıklar eşlik ediyor.

20 yıllık bir çabanın ve birikimin ürünü olan müzede ayrıca Bursa Tıp Fakültesi, Bursa Tabip Odası, Bursa Eczacılar Odası, Bursa Diş Hekimleri Odası ve Bursa Veteriner Hekimler Odası gibi özel bölümler bulunmakta.

Bir sağlık tarihi okumasının yanında insan anatomisi üzerine bilgi, organ ve farklı objelerin de yer aldığı müze eğitici olma özelliği ile de öne çıkıyor.