Bu yıl 40’ıncısı düzenlenen “TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği”ne, Nilüfer Belediyesi de ev sahipliği yaptı. 10 farklı ülkenin çocukları, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda barış, kardeşlik ve dostluk çemberi etrafında bir araya geldi. Çocuklara seslenen Başkan Mustafa Bozbey, “Dünya barışı ve dostluk, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda yaşanıyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında TRT organizasyonu ve Bursa Valiliği koordinatörlüğünde bu yıl 40’ıncısı düzenlenen “TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği”ne ev sahipliği yaptı. 15 Nisan’dan bu yana Bursa’nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen şenliklerin coşkusu bu kez, Nilüfer’de yaşandı. Farklı milletlerden çocuklar, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda, dostluk ve kardeşlik duygusuyla, barış çemberini oluşturdu.

Kazakistan, Kosova, Sudan, Uganda, Irak, Makedonya, Ukrayna, Kırgızistan, Şili, ve Moldova Cumhuriyeti Gagauz Özerk Yeri’nden gelen çocuklar, şenlik öncesi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’ndeki makamında ziyaret etti. Ziyarette, Türk çocuklarını temsilen Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Eda Toksöz de yer aldı. Ziyaretin ardından Başkan Bozbey ve çocuklar, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’ndaki şenlik alanına geldi. Şenliği, Başkan Bozbey ile birlikte, Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllülü de ilgiyle izledi.

BOZBEY: ATATÜRK’ÜN ÖZLEDİĞİ TABLO BU MEYDANDA

Alanı dolduran çocukları yedi ayrı dilde “Hoş geldiniz” diyerek karşılayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Dünya barışı işte bu meydanda, dostluk bu meydanda yaşanıyor. Kimimiz mavi gözlü, kimimiz sarı saçlı, kimimizin teni koyu ama bizi bağlayan tek bir gerçek var. O da kardeşliğimiz. Ve burada, her birimizin umudu bir, hedefi bir: Dünyada artık barışın hakim olması. Barış hepimizin, düşü. Gerçek olacak biliyorum. Barış siz çocuklarla tüm dünyaya hakim olacak, inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini hatırlatan Başkan Bozbey, “İşte bunun için, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çok özel. Çünkü bu bayram, tüm dünya çocuklarının bayramı. Çocukların geleceği değiştireceğine inanan Atamızın bütün çocuklara armağanı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün özlediği tablo bu meydanda. Gururluyuz, umutluyuz, mutluyuz” dedi.

Başkan Bozbey, tüm çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Başkan Bozbey’in konuşmasının ardından, alanı dolduran çocuklar, düzenlenen etkinliklerle gönüllerince eğlendi. 10 Ülkeden gelen çocuklar yerel gösterilerini sunarken, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan öğrenciler ve aileleri bu keyifli anları izledi. Etkinlikte, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu da, gösterisiyle büyük alkış aldı. TRT ekranlarında canlı yayınlanan TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılanlar,  Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’ndan dünyaya barış mesajları yolladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, günün sonunda alanı dolduran çocuklarla birlikte halay çekti.