Nilüfer Belediyesi’nin hayırsever iş insanı Metin Şen’in desteği ile Minareliçavuş Mahallesi’ne kazandırdığı aile sağlığı merkezi hizmete açıldı. Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi Şen Aile Sağlığı Merkezi’nin 15 bin vatandaşa hizmet vereceğini belirtti. Nilüfer Belediyesi, Minareliçavuş Mahallesi’nde, Şen Aile Sağlığı Merkezi’ni vatandaşların hizmetine sundu.

Başkan Burada karavanı ile makamını bu hafta Minareliçavuş Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, buradaki çalışmalarına başlamadan önce, hayırsever iş insanı Metin Şen’in desteğiyle  yapımı tamamlanan Nilüfer Belediyesi Şen Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışına katıldı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, Minareliçavuş Mahalle Muhtarı Mehmet Kamil Yıldız ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde, Başkan Bozbey, halk sağlığının önemine dikkat çekti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Biz birinci basamak sağlık hizmetini çok doğru bulan bir kurumuz. Yıllar önce Uludağ Üniversitesi ile birlikte Halk Sağlığı projesini başlatmıştık ve aile hekimliği sistemiyle birlikte bu projemiz son bulmuştu. Yeni uygulamalarla birlikte halk sağlığı sistemine doğru gidiş görüyoruz. Bunu da mutlulukla karşılıyoruz. Gelişmiş ülkelerde aile hekimliği ve halk sağlığı son derece önemli. Burada amaç hastalık öncesi önlem esasına dayalı bir sistem. Bizim sağlığımızı etkileyen birçok neden var. Çevresel sorunlar, yaşam standartları, bilinçsizlik ve eğitimsizliği de dahil ettiğimiz zaman bunların tamamını halk sağlığı yönetim sistemi bir araya getiriyor ve insanların daha sağlıklı, bilinçli ve bilgili olarak sağlıklı bir yaşam sürebilme adına bunları sizlerle paylaşıyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi Şen Aile Sağlığı Merkezi’nin vatandaşlara en iyi hizmeti verebilecek şekilde tasarlandığını belirten Bozbey, “Amacımız, içinde eğitimin ve diğer branşların olacağı, hekimlerimizin gelen mahalle halkına en iyi hizmeti verebileceği, bunun yanında da onların sağlığını koruyacak olan diğer etkenleri onlarla paylaştığı ortamı hazırlamaktı. Bu yapıların bir kısmını hayırseverlerle birlikte yapıyoruz ve bu binanın yapılmasında büyük emeği olan Metin Şen’e de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Minareliçavuş Mahallesi’nin nüfusunun Nilüfer ortalamasının üzerinde arttığını da belirten Başkan Bozbey, “Mahallemiz, 2017 yılında yaklaşık yüzde 16 civarında yani, 4 bin 600 kişi artış göstermiş. Civar mahallelerimizi de düşündüğümüzde aile sağlığı merkezi 15 bin vatandaşımıza hizmet edecek bir şekilde oluşturulmuştur” dedi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan da Türkiye genelinde aile hekimliği sistemine geçilmesiyle birlikte 7 bin 300 civarında tesisin hizmet verdiğini belirtti. Kuzhan, “Bursa’da 221 tane aile sağlığı merkezi ve  896 aile hekimiyle sizlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Nilüfer ilçemizde 34 aile sağlığı merkezi var ve bunlardan 17 tanesi Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı binalarda hizmet veriyor. Bunların hem çalışanlarımıza hem de halkımıza uygun, güzel koşullarda çalışması bizleri çok mutlu etmekte. Bu konudaki çalışmalarından dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İki kattan oluşan Nilüfer Belediyesi Şen Aile Sağlığı Merkezi, 615 metrekare alan üzerinde, 112 Acil kısmı, 5 adet doktor odası, 10 adet tali birim odası olmak üzere toplamda 15 hizmet odası ve 15 adet araç kapasiteli açık otoparkı ile hizmet verecek. Nilüfer Belediyesi Şen Aile Sağlığı Merkezi, mahalle halkında sevince yol açarken, herkes adına teşekkürü de mahallenin çocuklarından Görkem yaptı. Kürsüye çıkan küçük Görkem Başkan Bozbey’e mahalleye böyle bir sağlık hizmeti getirildiği için teşekkür etti.

BOZBEY MİNARELİÇAVUŞ MAHALLESİ’NDE SORUNLARI DİNLEDİ

Açılışın ardından Minareliçavuş Mahallesi meydanında esnafına hayırlı işler dileklerinde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Burada karavanına geçerek vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Bozbey,  ilk olarak Minareliçavuş Mahalle Muhtarı Mehmet Kamil Yıldız’la görüştü. Muhtar Yıldız, Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirerek mahallede yer alan pazaryerinin üzerinin kapatılması talebinde bulundu.

Muhtar Yıldız’ın talebi üzerine Başkan Bozbey de “Pazaryerinin üzerinin kapatılmasıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Ancak bunu yapmadan önce mahallenin gelişmişliğine ve nüfus projeksiyonuna göre belki pazaryerini başka bir yere aktarıp da üzeri kapalı duruma getirmek daha doğru olur düşüncesindeyiz. Bunu tabi ki mahalle komitemize önerimizle uygulamaya alabiliriz. Mahallelinin onayını almadan bu tür hizmetlerimizi gerçekleştirmiyoruz. Bu bizim bakış açımızdır, çünkü mahallelinin ne istediği, neyi öncelediği önemlidir. Böyle bir önerimiz mahalle komitesine olacak. Çünkü nüfusun arttığını görüyoruz. Bu kararların alınabilmesi için ‘Mahallem adına bir sözüm olsun’ diyenlerin mahalle komitelerimizde görev almasını istiyoruz” dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Minareliçavuş Mahalle Muhtarı Mehmet Kamil Yıldız ile görüşmesinin ardından mahallelinin talep ve önerilerini dinledi, günlük rutin randevularını burada kabul etti.