Nilüfer Belediye Meclisi 2019-2024 döneminin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Meclis yönetiminin yeni isimleri ile komisyon üyeleri belirlendi.

Nilüfer Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını Turgay Erdem başkanlığında Halk Evi’nde bulunan Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Turgay Erdem bütün Meclis üyelerine başarılar diledi. Meclis’te alınacak kararlarla Nilüferliler’i gülümsetmeye, tüm canlıları mutlu etmeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Turgay Erdem, “Yeni nesil Nilüfer'i hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Nilüfer’i Türkiye’de yine ilk sıralara yerleştirecek hizmetlerimizi sizlerle birlikte yaşama geçireceğiz. 31 Mart seçimlerinde bana duydukları güveni, verdikleri oylarla ortaya koyan Nilüfer halkına teşekkür etmek istiyorum. Bu güvenin verdiği sorumluluğu layıkıyla taşıyacağıma inanıyorum. Nilüfer’de açtığımız bu yeni sayfada, yepyeni başarılar için tüm Meclis üyesi arkadaşlarımızın canla başla çalışacağını da biliyorum. Ayrıca, bu güne kadar Nilüfer’e hizmet eden kurucu Başkanımız merhum Ziya Güney’e, Sayın Faruk Baykal’a, Sayın Mustafa Bozbey’e, geçmiş dönem Meclis üyelerine, geçmiş dönem ve şimdiki tüm muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

“NİLÜFER İTTİFAKI NI KURALIM”

Toplantıda grubu bulunan partilerin sözcüleri de yeni dönem için dileklerini ifade etti. CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, yeni çalışma döneminin Bursa ve Nilüfer için hayırlı olmasını dileyerek, “Millet ve Cumhur ittifakı olarak gelen Meclis üyelerinin artık Nilüfer ittifakını kurup, bu ülkeye, kente, Nilüfer’e başarılı, yararlı ve halkı gülümsetecek çalışmalara imza atacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü Gökhan Dinçer de 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarının Nilüfer’e ve tüm ülkeye hayırlı olması dileğinde bulunarak, “2019-2024 çalışma döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu olarak olumlu gördüğümüz tüm çalışmalara destek olacağız. Olumsuz gördüğümüz çalışmalarda ise Nilüfer halkının bize verdiği muhalefet görevini yerine getireceğiz” diye konuştu.

Toplantıda İYİ Parti Grup Sözcüsü Osman Uçar ve MHP Grup Sözcüsü Şenol Keleş de söz alarak yeni çalışma dönemi için dileklerini belirtti.

MECLİS YÖNETİMİ VE KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından Meclis Divan Katipliği ve Meclis Başkan Vekilliği ve Komisyon Üyelikleri seçimlerine geçildi. Yapılan gizli oylama sonucu yeni Meclis yönetimi şu isimlerden oluştu:

Birinci Başkan Vekili: Feridun Uyruk

İkinci Başkan Vekili: Vildan Özkula

Meclis Divan  Katibi: Dilber Dereli

Meclis Divan Katibi: Tuğçe Savaş

Meclis Divan Katibi (Yedek): Onur Uslu

Meclis Divan Katibi (Yedek): Mustafa Şenyurt

Plan-Program-Bütçe Komisyonu: Ali Ekber Kartum, Osman Uçar, Mesut Şehitoğlu, Feridun Uyruk, Ömer Faruk Altunal

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Osman Ayradilli, Mehmet Temirtaş, Mahmut Demiröz, Sabri Özlem, Murat Evke

Hukuk Komisyonu: Mustafa Şenyurt, Neşe Özçelik, Mesut Şehitoğlu, Dilber Dereli, Şenol Keleş

Sağlık ve Spor Komisyonu: Muhammet Aydın, Atakan Çorbacı, Serkan Çalışkan, Onur Uslu, Gökhan Dinçer

Eğitim-Bilim ve Teknoloji Komisyonu: Vildan Özkula, Rasih Konca, Ali Ekber Kartum, Mustafa Şenyurt, Canan Tarçın

Kültür-Sanat ve Turizm Komisyonu: Murat Yıldırım, Tuğçe Savaş, Neşe Özçelik, Atakan Çorbacı, Ecem Yıldırım

Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu: Vildan Özkula, Neşe Özçelik, Mahmut Demiröz, Zekeriya Işık, Necmi Bayram

Çevre ve Kırsal Alan Komisyonu: Onur Uslu, Rasih Konca, Osman Günay, Atakan Ünsal, İlyas Kara

Ticaret ve Sanayi Komisyonu: Feridun Uyruk, Zekeriya Işık, Murat Yıldırım, Adil Kayaoğlu, Kadri Çiftçi

Toplantıda ayrıca Gençlik Komisyonu da kuruldu. Bu komisyon ise şu isimlerden oluştu: Onur Uslu, Serkan Çalışkan, Tuğçe Savaş, Atakan Çorbacı, Arif Kurt.

Yapılan oylamalar sonucu Nilüfer Belediye Encümen üyeliklerine ise Osman Günay, Muhammet Aydın, Atakan Ünsal seçildi.

Toplantıda ayrıca diğer gündem maddeleri de oylanarak karara bağlandı. Başkan Turgay Erdem toplantı sonunda CHP’li meclis üyelerine rozetlerini de taktı.

MECLİS SONRASI YEMEKTE BULUŞTULAR

Toplantı sonrası Başkan Turgay Erdem, yeni seçilen meclis üyeleri ve muhtarlarla düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yeni göreve seçilen meclis üyeleri ve muhtarları bir kez daha kutlayan Başkan Turgay Erdem, “Herkese bir kez daha hayırlı olsun. İyi bir ekip olarak muhtarlar ve meclis üyelerimizle güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Yapacağımız çalışmalar Nilüfer’e değer katacak. Nilüfer halkı bize önemli bir görev verdi. Oy oranımızı da arttırarak ayrı bir sorumluluk da yükledi. Bunun bilinciyle görevimizi yerine getireceğiz. Katılımcılık anlayışıyla bu kenti birlikte yöneteceğiz” dedi.

Geceye katılan meclis üyeleri, muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri de söz alarak başarı dileklerini iletip, Nilüfer için hizmet mesajı verdiler.