“Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesi kapsamında sanat atölyelerini açık alana taşıyan Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde gitar, resim ve ritim atölyesi düzenliyor. Üçevler Mahallesi’ndeki ritim atölyesine katılan çocuklar, eğitmen eşliğinde djembe, shaker, marakas gibi çeşitli enstrümanları çalmayı öğreniyor.

Kentte kültür ve sanatı her kesime ulaştırmak amacıyla çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda kırsal ve merkeze uzak olan mahallelerdeki çocuklara yönelik gerçekleştirdiği “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesini, pandemi nedeniyle açık alana taşıdı. Ritim, resim, gitar gibi çeşitli atölyeleri ücretsiz olarak düzenleyen Nilüfer Belediyesi, her yaştan ve her kesimden Nilüferli’nin sanatla iç içe olmasına olanak sağlıyor. Hasanağa, Misi, Çalı, Fadıllı gibi mahallelerde devam eden atölyelere katılan çocuklar, hem çeşitli enstrümanlarla tanışıp onları çalmayı öğreniyor hem de resim çizerek hayal güçlerini geliştiriyor. Üçevler Mahallesi’nde bulunan Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi (NİLSEM) bahçesinde düzenlenen ritim atölyesi de, renkli görüntülere sahne oluyor. Darbuka, djembe, shaker, marakas ve cowbell gibi enstrümanlarla tanışan çocuklar, eğitmenler eşliğinde bu enstrümanları kullanarak müzik yapmayı ve takım çalışmasını öğreniyor. Tatil dönemini verimli bir şekilde geçirmek isteyen çocuklar, atölyelere katılarak hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Atölyelere yoğun ilgi olduğunu belirten Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, eğitimlerin pandemi nedeniyle 8 kişilik gruplar halinde verildiğini belirtti. Aslan, “Uzun yıllardır kırsal mahallelerimizde sürdürdüğümüz Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor projemizi, pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştık. Biz, hem çocuklara motivasyon olsun hem de sanattan ayrı kalmasınlar diye bu atölyelerimizi açık alana taşıdık. Atölyeye katılan çocuklar, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak eğitimlerini sürdürüyor” diye konuştu.

Atölyelerin iki ay boyunca süreceğini belirten Aslan, verilen eğitimlerle çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak istediklerini de sözlerine ekledi.