Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl yedincisini düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliğine katılan toplam 2 bin 435 öğrenci, 60 binin üzerinde kitap okuyarak rekor kırdı. Öğrencileri kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kitap okumak bir yaşam biçimi olmalı” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin kitap ve kütüphaneyle ilişkilerinin güçlenmesi, okuma ilgileri ve anlama düzeylerinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliği bu eğitim döneminde de amacına ulaştı. 7 yıldır devam eden “Boyun Kadar Kitap Oku” projesi ile 2017-2018 eğitim döneminde binlerce çocuk kitap okudu.

2017-2018 eğitim dönemi ile birlikte başlayan etkinliğe, Nilüfer sınırlarında bulunan devlet okullarında öğrenim gören 2 bin 435 öğrenci katıldı. Her geçen yıl çıtayı daha da yükselten öğrenciler bu dönemde 60 bin 763 kitap yani 6 milyon 523 bin 908 sayfa okudu. Yarışma için 66 farklı okuldan gerçekleşen başvurularda 280 öğretmen de öğrencilerin kitap özetlerini izleyerek projeye katkı sundu.

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer Rotary Kulübü iş birliği ile düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliği ödül töreni ile tamamlandı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Yediler ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Selami Güllülü’nün katıldığı Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum’daki ödül töreninin onur konuğu da Tofaş Spor Basketbol Takımı Genel Menejeri Tolga Öngören ve Tofaş Spor basketbolcuları Yiğit Arslan ile Joshua Owens oldu. Öğrencilerin aileleri de ödül kazanan çocuklarını yalnız bırakmadı, sevinçlerine ortak oldu.

"KİTAP OKUMAK YAŞAM BİÇİMİ OLMALI"

Ödül töreninde “Kitap okumak bir yaşam biçimi olmalı” diyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencileri ve öğretmenleri kutladı. Başkan Bozbey, “Biz, Nilüfer Belediyesi olarak, okumanın keyfine varmayı özendirmek istiyoruz. Bilginin, ekmek kadar, su kadar önemli olduğunu ortaya koymak için tam 7 yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. Bu yıl yarışmamıza siz çocuklarımızın gösterdiği ilgi ise, ne kadar doğru bir iş yapıldığını gözler önüne seriyor. Ve her biriniz, kitap okuma aşkınızla büyüklerinize adeta ders veriyorsunuz.

O nedenle, sizleri yürekten kutluyorum. Okur-yazar olmak tek başına cahilliği önleyen bir şey değil. Ruhun ve aklın beslenmesi için en önemli gıdalardan biri kitap okumak. Ruhunu bu gıdadan yoksun bırakmayan Nilüferli çocuklarımızla gurur duyuyorum” dedi. Öğretmenlere ve öğrencilerin ailelerini teşekkür eden Bozbey, “Başvuruda bulunan tüm öğrencilerimize, onları özendiren okullarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bilimle, çağdaşlıkla, akılla ve en önemlisi hep birlikte ilmek ilmek dokuduğumuz kentimize çok önemli bir katkıda bulunuyorsunuz. Sizleri yürekten kutluyorum ve alkışlıyorum. Sevgili çocuklar, bu yarışmanın birincisi hepinizsiniz. Unutmayın, Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin rafları sizlere ardına kadar açık. Mutlaka bu olanaktan yararlanın. Bugün itibariyle Nilüfer Kütüphanelerinin 0’dan 14 yaşa kadar olan çocuk üye sayısı tam 15 bin 250’dir. Kitap sayfalarının kokusunun her zaman sizlere eşlik etmesi dileklerimle hepinizi gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu.

Nilüfer Rotary Kulübü Derneği Dönem Başkanı Mehmet Yediler de 2011 yılında başvuru sayısının 194 öğrenci olduğunu hatırlatarak 2017-2018 döneminde bu rakamın 5 bin 600’e çıktığına dikkat çekti. Yediler, “Sevgili Atatürk öyle büyük bir liderdi ki,  geleceği sizin gibi küçük kalplere hediye etmiştir. Bu salonda herkesten daha çok kitap okuduğunuza inanıyorum. Bu proje umarım gelecek yıllarda çok daha büyük bir organizasyon haline gelecek” dedi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Selami Güllülü de desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Rotary Kulübü Derneğine teşekkür ederken, Tofaş Spor Basketbol Takımı Genel Menajeri Tolga Öngören ve basketbolcular Yiğit Arslan ile Joshua Owens da başarı hikayelerini paylaştı.

Konuşmaların ardından “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliğinde dereceye giren öğrencilere ödülleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tofaş Spor Basketbol Takımı Genel Menajeri Tolga Öngören, basketbolcular Yiğit Arslan ile Joshua Owens, Nilüfer Rotary Kulübü Derneği Dönem Başkanı Mehmet Yediler, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Selami Güllülü ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman tarafından verildi. Dereceye giren ilkokul öğrencilerine öğretmenleriyle birlikte Eskişehir gezisi, ortaokul öğrencilerine de İstanbul gezisi hediye edildi.