Çocuklara yaz eğitimi

Beşiktaş Çarşı Grubu’nun sosyal faaliyetler kapsamında yaz aylarında tatile gitme imkanı bulamayan çocuklara yönelik Türkiye genelinde 5 yıldır düzenlediği eğitim programına Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Su Altı Topluluğu da destek vererek, Bursalı çocukların dolu dolu bir tatil geçirmesi sağlanıyor. İki ay sürecek projede çocuklar, temel eğitimin yanı sıra kültürel ve sanatsal aktivitelere de katılarak tatilin keyfini çıkartıyorlar.

Çocukların sağlıklı gelişmesi ve sporla ilgilenmeleri için birçok projeye destek veren Nilüfer Belediyesi de Konak Yüzme Havuzu’nun kapılarını çocuklara açtı. Sağlıklı geleceğin sporla mümkün olduğunu söyleyen Nilüfer Belediyesi Konak Yüzme Tesisleri Sorumlusu Meltem Övünç, “Nilüfer Belediyesi, Beşiktaş Çarşı Grubu ve Uludağ Üniversitesi Su Altı eğitmenleriyle beraber ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bir proje ve biz de Konak Olimpik Yüzme Havuzu olarak böyle bir projenin içinde bulunmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Şehrin tüm noktalarından ulaşabildiğimiz, yazın tatil imkanı olmayan, havuz imkanı olmayan, denize gidemeyen çocuklarımızı servislerle şehrin her noktasına ulaşıp buraya getiriyoruz ve çocuklarımızı havuzumuzdan faydalandırıyoruz,” dedi.

Beşiktaş Çarşı Grubu üyesi Serhan Orhan da projenin amacını anlatarak, “ Bu yaz okulundaki ilk veya orta öğretim çağındaki çocukların yazın zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri, daha sosyal olmaları amacıyla bu proje geliştirildi. Düzenli olarak sanat, spor ve yüzme eğitimleri veriyoruz. Öğrencilerimiz sosyal çağda artık birbirlerine baya bir yabancılaştılar. Sadece okulda aldıkları eğitimle yaşamlarını ilerletiyorlar ve bu da insanlar arasında yabancılaşmaya sebep oluyor.  Biz de bunu kendi çabamızla gidermeye uğraşıyoruz onları yeniden arkadaş edinmeye, sokaklara dökülmeye, yeni şeyler öğrenmeye okul dışında da eğitimlere katılmaya davet ediyoruz,” şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi Su Altı Topluluğu üyesi üniversite öğrencisi Bilal Kesici de proje sürecini anlattı. Kesici, “Bu projeyi 5 yıldır yürütüyoruz. Şuan bursa da 200 öğrencimiz var proje kapsamında. Ortabağlar, Esenevler, Görükle, Yıldırım ve Ataevler’de devam ediyor. Her şubemizde 40 öğrencimiz var  ve tamamen ücretsiz kültür sanat dersleri, haftada bir gün yüzme dersleri, okula yardımcı dersler, onun yanında müzik dersleri bu tip dersler veriyoruz. Tamamen gönüllü üniversite öğrencileri, Çarşı Grubu ve Nilüfer Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bir proje,” dedi.