Özgürlük Işın Karaca’yla sokaklara taştı

Nilüfer Belediyesi tarafından “sokaklara özgürlük” temasıyla düzenlenen açık alan konserlerinin ilkinde sahne alan Işın Karaca, “sokaklara özgürlük” için söylediği şarkılarla Nilüferlileri coşturdu. Ataevler pazaryerinde düzenlenen  konserde, Türk pop müziğinin kuvvetli sesi hayranlarına unutulmaz dakikalar yaşattı. Karaca’nın dillerden düşmeyen şarkılarının hep bir ağızdan söylendiği gecede eğlence doruğa ulaştı. Yılların verdiği sahne performansıyla katılımcıları büyüleyen Işın Karaca, Sarışınım şarkısında yaptığı davul şovla herkesi kendinden geçirdi.

Son günlerde dünyayı saran şiddet olayları hakkında konuşan Işın Karaca, “Acımasız bir dünyanın parçasıyız. Çok acayip bir dönemden geçiyor bütün dünya. Hayretle izliyorum içimizdeki nefreti kini ne kadar çok kustuğumuzu, ne kadar çok aslında birbirimize zarar verebildiğimizi. O yüzden benim tek bildiğim gerçek şarkı söylemek ve bu şarkı belki de her şeyi anlatıyor,” diyerek "Ben anlamam toptan tüfekten," sözlerinin yer aldığı Aşktan Ne Haber? şarkısını hayranlarıyla birlikte söyleyerek dünyaya barış ve kardeşlik mesajı gönderdi.

“Sokaklara özgürlük” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Nilüfer’in her köşesine sanatı ve sanatçıyı götürme çabası içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Amacımız kültür sanat kenti olma yolunda çok önemli adımlar atan Nilüfer, bu projelerle etkinliklerle yaklaşık 14 yıldır sürdürüle gelen bu etkinliklerle artık sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı kentleri haline gelmeye başladı Nilüfer. Tanınan bilinen ve farklı projeleriyle ortaya çıkan bir kent Nilüfer, onun için örnek ve lider olmanın yolu da buradan geçiyor. Bu anlamda ben de özellikle bu kentte yaşamanın mutluluk verdiğini söylüyorum. Nilüfer’de yaşamak bir ayrıcalık diyoruz, ama Nilüfer’de belediye başkanlığı yapmak da, kent yöneticiliği yapmak da ayrıcalıktır. Ben de kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Nilüfer öyle güzel insanların oluşturduğu bir topluluk ki onların verdiği destekle, önerileriyle, eleştirileriyle, tenkitleriyle hep beraber yapılan projelere ve etkinliklere sahip çıkmalarıyla farklılığını ortaya koymaya çalışıyor,” dedi.

Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda hayranları Işın Karaca’yı ayakta alkışlarken Başkan Bozbey’de sanatçıyı  performansından dolayı kutlayarak çiçek verdi. Işın Karaca’dan önce sahne alan Bursalı Sanatçı Tuğba Yurt da seslendirdiği şarkılarla dinleyenleri büyüledi. Sesi ve yorumuyla büyük bir performans gösteren Tuğba Yurt, geleceğin yıldızı olduğunu da bir kez daha ispatladı. Yurt, konsere katılan herkesten tam not aldı.