haber

Türk Japon dostluğu Nilüfer’de esiyor

Nilüfer Belediyesi, 2007 yılından bu yana kardeş şehir ilişkilerini sürdürdüğü Japonya’dan Tokai Belediyesi ile bir spor organizasyonuna daha imza atıyor. Mevcut dostluk ilişkilerinin spor aracılığı ile sağlamlaştırılması amacıyla düzenlenen organizasyonda; Nilüfer Belediyespor Genç Erkekler Basketbol Takımı, Tokai Belediyesi Basketbol Takımı, Bosch Spor Kulübü ve Final Okulları Basketbol Takımları dörtlü turnuvada kupa mücadelesine çıkacak. Turnuva, iki ülke ve halklar arasındaki ilişkilerin gelişmesi için atılan adımlardan biri olmanın yanı sıra zorlu sezon öncesi takımlar için de önemli bir hazırlık dönemi olacak.

17 kişilik sporcu ve teknik adam kadrosu ile Nilüfer’e gelen Tokai Basketbol 15 yaş takımı, Başkan Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde iki belediye arasında önemli etkinliklere imza atıldığını kaydeden heyet üyeleri, bu tür organizasyonların ilişkileri güçlendireceğini belirtti. Tokai’den selam getirdiklerini ifade eden heyet, gelecek yıl 27. yılını kutlayacak olan belediyenin etkinliklerine davet etti.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Bozbey de hedeflerinden birinin de spor kenti olmak olduğunu vurguladı. Sporun kaynaştırıcı özelliğinin kardeş şehir ilişkilerine de katkı yapacağını ifade eden Bozbey, bu tür etkinliklerin dostluk ilişkilerini daha da güçlendireceğini belirtti. İki  gün sürecek maçlar sonunda kupalar, Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.