Konak Kültürevi sezonu karikatür sergisiyle açtı

Yaz aylarının gelmesiyle Konak Kültürevi’nde düzenlenen sergilere ara veren Nilüfer Belediyesi, yeni sezona Cemal Odabaşı ve Aşkın Ayrancıoğlu’nun birlikte hazırladığı Karikatür Sergisi’yle merhaba dedi. Bursa’da düzenlediği karikatür sergileriyle adından sıkça söz ettiren Cemal Odabaşı, Sinop’ta resim öğretmenliği yapan, ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül kazanan Aşkın Ayrancıoğlu'nun, 13 yaşındaki 3 öğrencisinin birlikte açtığı sergi yoğun ilgi görüyor.

Çizgilerle toplumsal olayların ön plana çıktığı, gündelik yaşamın getirdiği sıkıntıların farklı bakış açılarıyla anlatıldığı karikatür sergisinin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün karikatür sergisiyle yeni sezona girmiş olduk. Burada 5 sanatçımızın eserleri var ve ben Nilüferliler'i, Bursalılar'ı bu karikatürleri görmeye davet ediyorum. Hem Cemal hocamızın hem Aşkın hocamızın aynı zamanda 3 tane gencimizin yapmış olduğu eserleri halkımızın görmesi çok önemli. 2000 doğumlu üç gencimizin de geleceğe ışık tuttuğu, gelecekle ilgili gerçekten Türkiye’nin ve tüm insanlığın gelebileceği durumları karikatürize etmeleri gerçekten çok anlamlı,” şeklinde konuştu.

Sinop’ta yatılı bir okulda resim öğretmenliği yapan Türkiye’de ve uluslararası alanda seksene yakın ödül alan Aşkın Ayrancıoğlu, “25 yıldır kendim bireysel olarak karikatürle uğraşıyorum. Üniversitede resim bölümünde aldığım eğitimle, resim bilgimi karikatüre yansıtarak böyle bir tarz oluşturdum. Öğretmenliğe başladıktan bir kaç sene sonra yeteneği olan öğrencileri seçerek onları karikatür ve resim alanında yetiştirmeye başladım. Sinop’ta yatılı bir okulda öğretmenlik yapıyorum ve oradaki atölyemde köyden gelen, yatılı okuyan çocukları yeteneğine göre seçerek karikatür ve resim alanında yetiştiriyorum. Bu şekilde düzenli ve disiplinli çalışmalar yaparak büyük yetenekler çıkartıyorum ve ulusal ve uluslararası ödüllere imza atıyorlar,” dedi.

Aşkın Ayrancıoğlu, seksenin üzerinde ödülü olduğunu sözlerine ekleyerek öğrencilerinin de 4 defa dünya birinciliği, yirminin üzerinde de Türkiye birinciliği ve sayısız derecelere imza attıklarını söyledi. Konak Kültürevi’nde açılan sergide karikatür sanatçısı Cemal Odabaşı, Aşkın Ayrancıoğlu’nun eserlerinin yanı sıra öğrencileri Yiğit Akyol, Gülçin Çalışkan ve Dağlar Umut Ayrancıoğlu’nun eserleri yer alıyor.