Ürünlü, Biber Şenliği’nde coştu

Birçok mahallede büyük ilgi gören organizasyonlara imza atan Nilüfer Belediyesi, bu yıl ikinci kez Ürünlü’de düzenlediği biber şenliği renkli etkinliklere sahne oldu. En güzel biber yemeği yarışmasında 11 kişi hünerlerini sergilerken, jüri üyeleri dereceye girenleri belirlemede oldukça zorlandı. Birbirinden lezzetli yemeklerin görücüye çıktığı yarışmada birinci Hasene Dinç, ikinci Hikmet Beki, üçüncü de Zühal Atan oldu. Şenlik kapsamında yapılan Gençlik Koşusu’na katılanlar da dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. 3 kategoride düzenlenen koşuda da 14 Yaş altı kızlarda Senanur Atan, 14 Yaş altı erkeklerde Eren Arslan, 14 Yaş üzeri erkeklerde de Aydın Uyanık birinci oldu.

Şenlik kapsamında yapılan geleneklere göre kına gecesi de düzenlendi. Nilüfer Halk Dansları Ekipleri’nin gösterileri de büyük alkış alırken, ‘Nilüfer’in çocukları sanatla büyüyor’ projesi kapsamında eğitim alan çocuklar hünerlerini sergiledi.

Ürünlü Muhtarı Celalettin Çakır’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliklere Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Dalgıç, Başkan Yardımcısı Ali Karamık, Başkan Danışmanı Adil Kayaoğlu, CHP Nilüfer İlçe Örgütü Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Nilüfer Belediyesi olarak kültür-sanatı kentin her köşesinde halkla buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Dalgıç, Ürünlü’nün özellik ve güzelliklerini tanıtma noktasında düzenlenen etkinliğin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Şenliğin finali ise Türk Halk Müziği TRT Sanatçısı Özgür Eren ile oldu. Söylediği şarkılar ve sempatik tavırlarıyla izleyenlerin beğenisini kazanan Eren, yaklaşık iki saat boyunca Ürünlü halkını coşturdu. Geceye katılanlar sık sık söylenen şarkılara eşlik ederken, hareketli parçalarda bol bol göbek attı.

Konserin sonunda geceye katılan Başkan Bozbey de Özgür Eren’in şarkılarına eşlik ederken, sanatçıyla yaptığı düet sırasında büyük alkış aldı. Gecenin sonunda minik hayranlarını sahneye alarak sürpriz yapan Eren’e, Başkan Bozbey de çiçek vererek teşekkür etti.