Akçalar’da festival coşkusu

Akçalar’da sabah saatlerinde at yarışları ile başlayan gün, “En İyi İncir Yetiştiriciliği” ve “En Leziz İncir Tatlısı Yarışmaları” ile devam etti. Festival kapsamında sahne alan Türk Müziği’nin güçlü seslerinden Linet de verdiği konserle etkinliklere renk kattı.

Nilüfer Belediyesi, tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Geleneksel Akçalar Rahvan At Yarışları, büyük çekişmeye sahne oldu.Yarışan atların koşu stilleri nedeniyle Rahvan adı ile anılan müsabakalar, Akçalar Hisartepe Yarış Alanı' nda yapıldı. Bursa ve çevre illerden toplam 68 atın katıldığı yarışlar toplam 7 kategoride gerçekleşti.

Sıcak havaya rağmen çeşitli kategorilerde dereceye girmek için kıyasıya mücadelelerin yaşandığı yarışlar sonunda Baş atlarda birinci Mustafa Sertkaya, ikinci Mehmet Barut, üçüncü de Ahmet Dönmez oldu. Dereceye giren at sahiplerine para ödülü ve kupaları Nilüfer Belediye Başkan yardımcısı Recep Tanlak verdi.

Ata sporlarına her zaman destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Nilüfer Belediye Başkan yardımcısı Recep Tanlak, “Artık geleneksel hale gelen Akçalar Rahvan At Yarışları ile Türk kültüründe önemli yer tutan ve ata sporu olarak benimsenen biniciliğin gelecek kuşaklara da aktarılmasını istiyoruz. Kayapa ve Akçalar’da düzenlediğimiz at yarışları ile ata sporumuza sahip çıkıyoruz,” dedi.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü kez düzenlenen Akçalar İncir Festivali de büyük ilgi görürdü. Bölgenin kaliteli siyah incirini Türkiye ve dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen festivale Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Turhan Tayan, İlhan Demiröz, Nilüfer İlçe Başkan Özgür Şahin de katıldı.

Akçalar Futbol Sahası’nda düzenlenen festivalde “En iyi İncir Yetiştiriciliği” ve “En leziz İncir Tatlısı” yarışmaları düzenlendi. Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu bölgenin  Bursa siyah incirinin çok kaliteli olduğunu biliyoruz. İncir’deki erken olgunlaşmadan kaynaklanan fiyat sıkıntısına rağmen üreticilerimiz özellikle yurt dışında büyük ilgi gören bu ürünün yetiştiriciliğinden vazgeçmemeli. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz, çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz,” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. İki kategoride de birinciliği kadınlar kazandı. “En İyi İncir Yetiştiricisi” ödülü Nihan Kulacı’nın, “En Leziz İncir Tatlısı Yarışması“ ödülü ise Nesrin Yükselen’in oldu.

Ödül töreninin ardından “Nilüfer’in çocukları sanatla büyüyor” projesi çerçevesinde müzik eğitimi gören koro sahne aldı. Festival akşamında Türk Müziğinin güçlü seslerinden Linet verdiği konserle etkinliklere renk kattı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan sanatçı, duygusal parçalarıyla hayranlarına romantik anlar yaşattı. Linet, hareketli şarkıları eşliğinde yaptığı flamenko tarzı danslarıyla da beğeni topladı. Havai fişek gösterileriyle gökyüzünde görsel şölenin yaşandığı gecede Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Tanlak, ünlü sanatçıya çiçek vererek sanatçıyı kutladı.