Ölümsüz sanatçı İlhan Berk Nilüfer’e taşınıyor

Sanatçının şiirleri, resimleri, kitapları, defterleri, çalışma odası, fotoğrafları, giysileri ve özel eşyaları ilk kez Bodrum dışına çıkarılarak, Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sergilenecek. Sanata ve sanatçıya sahip çıkan Nilüfer Belediyesi, beş yıl önce sonsuzluğa uğurlanan İlhan Berk’e ahde vefa gösteriyor.

10 Ekim Perşembe günü Bursa Nâzım Hikmet Kültürevi’nde açılacak İlhan Berk’e Ev Ziyareti adlı sergide, şairin resimleri, el yazısı şiirleri, defterleri, ilk baskı kitapları, fotoğrafları ile özel eşyaları izlenime sunulacak.

“Şeylerin, nesnelerin, taşların, çamurun, çöpün, evin, odanın, kapının, pencerenin, duvarın, tavanın, merdivenin, masanın, kâğıt kalemin şairi” olarak adlandırılan, İlhan Berk’e ev ziyareti 20 Ekim’e kadar devam edecek.