Nilüfer’de Cumhuriyet coşkusu başlıyor

Nilüfer Belediyesi Cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla hazırlıklara başladı. Nilüfer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı ile Ulu Önder Atatürk’ün resminin bulunduğu posterleri halka ücretsiz dağıtacak. doksanıncı yıl dönümü dolayısıyla 50 bin adet posterin basımı tamamlandı. Yurttaşlar.21 Ekim Pazartesi gününden itibaren, Nilüfer Kent Konseyi (FSM Bulvarı) ile Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nden (Konak Mahallesi kapalı pazaryeri altı) saat 09.00 ile 20.00 arasında posterleri alabilecek. Dağıtımlar 28 Ekim akşamına kadar aralıksız sürecek.

Cumhuriyet Yürüyüşü

Her yıl olduğu gibi Nilüfer Belediyesi'nin organizasyonuyla 29 Ekim Saat 19.00'da FSM Bulvarında geleneksel Cumhuriyet yürüyüşü yapılacak. Geçen yıl yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı yürüyüşün bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Nilüfer Belediyesi, yürüyüşün ardından Hastane Alanı'nda ünlü sanatçı Candan Erçetin'in sahne alacağı konserle gün boyu süren etkinliğe muhteşem bir final yapacak.

‘Duruyoruz’ etkinliğiyle rekor kırılacak

Nilüfer Belediyesi bu yıl ayrıca "Duruyoruz" etkinliğiyle de dünyanın en büyük Atatürk portresinin oluşturulacağı çok özel anlara ev sahipliği yapacak. Cumhuriyet'in 90. yılında hafızalarda yer edecek etkinlikte 5.990 kişi "Geleceğe umutla bakmak için duruyoruz" diyecek. Duruyoruz etkinliğine, 29 Ekim 2013 Salı günü İhsaniye Meydanı'nda saat 12.00'de açılacak kayıt masalarına kayıt yaptırmak gerekiyor. Gönüllü katılımcıların kıyafet ve ayakkabılarının siyah olması ve büyük çanta ile etkinlik alanına gelmemelerine dikkat çekiliyor. Öte yandan, 13 yaşından küçükler projede yer alamayacak.