haber

Nilüfer Belediyesi Türkiye’ye ödül getirmeye hazırlanıyor

Kurumlaşma konusunda üst seviyeye ulaşan kuruluşlara verilen Avrupa Kalite Ödülü 23 Ekim’de Viyana’da sahiplerini bulacak. Kısa adı EFQM olan ödülün en büyük adayı ise Nilüfer Belediyesi. Uzun bir süreç sonrası incelemeye tabi tutulan Nilüfer Belediyesi, “örnek ve lider belediye” olarak adlandırılarak finale kalmıştı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve beraberindeki heyet de 23 Ekim’de Viyana’ya giderek ödül heyecanını yaşayacak. Nilüfer Belediyesi ödülü kazanması halinde Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek, uluslararası başarıya imza atacak.

Nilüfer Belediyesi geçen yıl da Avrupa Kalite Ödülü’nde finalistlik başarısını gösteren 13 kurum arasında yer almıştı. Nilüfer Belediyesi kalite sürecinde, 2003 yılında "Ulusal Kalite Ödülü-Mükemmellikte Yetkinlik", 2006 yılında "Ulusal Kalite Ödülü-Başarı Ödülü", 2008 ve 2012 yıllarında "Avrupa Kalite Ödülü-Finalistlik" ödüllerine layık görülmüştü.

Ödülün önemine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iyileştirilecek ve geliştirilecek alanlar bulunmasına rağmen Türkiye’nin olduğu gibi Avrupa’nın da örnek ve lider kurumu olmak istediklerini belirtti. Bozbey, "Biz çok dinamik bir kurumuz. Bunun en önemli faktörü çalışanlarımızın, vatandaşlarımızı mutlu etme ve gülümsetme çabalarıdır. Bunların olumlu sonuçlarını gördüğümüzde yaptığımız işin doğruluğunu anlıyoruz. Biz mükemmeli yakalamak istiyoruz. Onun için yenilikçi, kendini ve süreçlerini geliştiren bir kurum olmak zorundayız. EFQM Modelinin öngörüsü de zaten budur. Şimdi Nilüfer Belediyesi’ndeki kalite çalışmalarımızla, Türkiye’ye ödül getirmeye hazırlanıyoruz," dedi.

Nilüfer Belediyesi ile birlikte finale kalan diğer kurumlar şöyle:
Alpenresort Schwarz Oteli - Avusturya         
BMW Regensburg Fabrikası - Almanya         
GC Europe (Diş ürünleri) - Belçika         
Glasgow Mülkiyet Yönetimi - İskoçya         
Nilüfer Belediyesi - Türkiye         
Sanitas Hastaneleri- İspanya         
Stavropol Ziraat Üniversitesi - Rus Federasyonu         
St Mary Koleji - Kuzey İrlanda         
VAMED-KMB Hastane Yönetimi - Avusturya         
Wakefield Konut Yönetimi - İngiltere