haber

Hollandalı hayvanseverden insanlık dersi

Dört ay önce Görükle Mahallesi’nde gördüğü bir sokak köpeğini sahiplenmek ve Hollanda’ya götürmek için Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne başvuran Hollandalı hayvansever, Gilbert ismini verdiği köpeği sahiplendi. Gilbert, şimdi Hollanda yolcusu. Oğlunun 5 aylık üniversite eğitim değişim programı için Bursa’ya turist olarak gelen Annet Van Der Veen, Görükle Mahallesi’nde gördüğü ve iki tane de yavrusu olan sokak köpeğini beslemeye başladı.

Toplu köpek katliamlarına sahne olan Türkiye’ye ders veren Hollandalı hayvansever, sokak köpeğinin tüm bakımlarını yaptırarak evine aldı. 55 yaşındaki hayvansever, Gilbert’ı ülkesine götürmek için AB yasaları gereği uygulaması gereken zorlu akreditasyon kurallarını yerine getirmek üzere Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne başvurdu. Gilbert’ı AB akreditesi olan bir laboratuvarda testlere tabi tutan merkez, “kuduz titrasyon testi” sonuçlarının da tamamlanmasın ardından sevimli köpeği sahibine teslim etti.

Hollanda’da bir “pet shop” dan köpek alıp besleme imkanı olmasına rağmen Gilbert’ı seçmesinin nedenini açıklayan Annet Van Der Veen, "İki yavrusu olan Gilbert’a  insanların kötü davranışlarını görünce, onun yaralı ve cesur halinden çok etkilendim. Onu tedavi ettirip sahiplenmek istedim. Bu süreçte bana yardımcı olan Nilüfer Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum,” dedi.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban ise “Müdürlüğümüzün kurulma amaçlarının başında sokak hayvanı popülasyonunu kontrol altına almak için kısırlaştırma ve sahiplendirme geliyor. Yılda 1000-1500 köpeği kısırlaştırıp sahiplendiriyoruz. Ancak bu ilk yurt dışı sahiplendirmemiz. Annet Van Der Veen’e ders niteliğindeki bu örnek davranışı için çok teşekkür ediyoruz,” dedi.