Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu Bozbey'i ziyaret etti

Rumeli ve Balkan coğrafyasının en yoğun göç aldığı Bursa’da kültürel ve sosyal aktivitelerle birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Selim Yedikardeş ve dernek başkanları, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. “Yedi yüz yıllık birlikteliğimiz var” diyen Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonları Başkanı Selim Yedikardeş, “Edirne’den Romanya’ya kadar on bir ülkeyle bağlarımız var ve bu ilişkilerin pekiştirilmesi gerekiyor. Halk Dansları ve Rumeli Mutfağı’nın dışında da faaliyet göstermek istiyoruz. Ekonomik birliktelikler oluşturarak daha uzun vadeli dostluk ilişkileri kurulmasını sağlamak için çalışıyoruz,” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı ile  dernek başkanlarının yaptıkları ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti. Başkan Bozbey, derneklerin dünya barışına hizmet eden bir yapısı olduğuna dikkat çekerek , “Özellikle dernekler ilişkilerin kurulması açısından aracı bir misyon üstlenmesi gerekiyor,” dedi.