Nilüfer'de Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesi sahnelenecek

Nilüfer Belediyesi, Kasım Ayı sanat etkinlikleri kapsamında Ebru Nihan Celkan’ın yazdığı, yönetmenliğini ve oyunculuğunu usta oyuncu Sumru Yavrucuk’un üstlendiği “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” tek kişilik oyununu Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde ağırlayacak.  2012 yılında ‘Altıdan Sonra Tiyatro’ bünyesinde “6 Üstü Oyun” projesi kapsamında Ebru Nihan Celkan tarafından kaleme alınan “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” 15 Kasım Cuma saat 20.00’da  izleyiciyle  buluşacak.

Aralık 2012’de prömiyeri yapılarak transseksüellerin yaşadıkları sıkıntıları konu alan tek perdelik tiyatro oyununda ünlü oyuncu Sumru Yavrucuk, Umut karakteriyle anılarını, ailesini, hayallerini, acılarını, transseksüel olduğu için yaşadığı zorlukları, aldığı tehditleri mizahi bir dille izleyiciye aktaracak.

Usta oyuncu Sumru Yavrucuk’un Umut karakterini canlandırdığı “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” oyunu perdelerini açtığı günden itibaren aldığı ödüllerle de dikkat çekiyor. Sumru Yavrucuk’un Umut karakteriyle tek kişilik oyunda gösterdiği performansı, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri, 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, 17. Afife Tiyatro Ödülleri ve 1. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nden ‘2013 Yılın Kadın Oyuncusu’, 2013 Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ gibi ödüllerle de taçlandırıldı.

“Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” tiyatro oyununun biletleri Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi, Konak Kültürevi ve Uğur Mumcu Sahnesi’nden tam bilet 10 TL indirimli bilet 7,5 TL karşılığında temin edilebilir.