haber

Nilüfer evrensel bir seminere ev sahipliği yapacak

Habitat 3’e hazırlık niteliği taşıyan "Yerel Yönetimlere Yönelik Finansal Çözümler" başlıklı seminerin 2014 yılında Nilüfer’de yapılması planlanıyor.


Nilüfer Belediyesi dev bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Habitat 3’ün resmi düzenleyicisi olan Birleşmiş Milletler’in nezdinde yerel yönetimlerin resmi temsilcisi olan UCLG’nin, Habitat 3’e hazırlık niteliğini taşıyan “Yerel Yönetimlere Yönelik Finansal Çözümler” başlıklı seminerin Nilüfer’de düzenlenmesi planlanıyor. Gelecek yıl düzenlenmesi için hazırlıkların yürütüldüğü seminere, Türkiye’deki yerel yöneticilerin yanı sıra, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve Uluslar arası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin de yer alması bekleniyor.

Seminerin Nilüfer’de yapılması Johannesburg ‘daki toplantıda ele alınmıştı. 01-04 Ekim 2013 tarihinde Fas’ın başkenti Rabat kentinde düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’inin (UCLG) 4. Dünya Kongresi sırasında Başkan Mustafa Bozbey;  Habitat 3’e hazırlık niteliğini taşıyan bu seminerin Nilüfer ‘de gerçekleşmesini önermiş, bunun için yoğun çalışmalar yürüteceğini açıklamıştı. Bozbey’in önerisi UCLG Başkanlığı  tarafından çok olumlu karşılanmıştı. Mutabakat üzerine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ‘in UCLG Yönetim ve Yürütme  Organlarında görev alması, bu faaliyetlere aktif olarak katılması kararlaştırılmıştı.