"Sevgili Doktor" Nilüfer'de sahnelendi

Bursa’nın en başarılı amatör tiyatro topluluklarından Nilüfer Kent Konseyi Tiyatro Grubu, Neil Simon uyarlamasıyla Anton Çehov’un kısa oyun ve öykülerinden derlenerek yazılan “Sevgili Doktor” oyununu büyük başarıyla sergiledi. Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde, Aksırık, Mürebbiye, Cerrah ve Boğulan Adam gibi sekiz bağımsız öyküden oluşan “Sevgili Doktor” adlı oyunu  Seçkin Kaymaz yönetti,  Nilüfer Kent Konseyi gönüllü oyuncuları  ücretsiz olarak sahneledi. Anton Çehov’un insan hakları, sınıfsal ayrım, sömürü, ezen-ezilen ilişkileri ile sistem sorunlarını konu alan oyun,  Nilüfer Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu tarafından mizahi bir dille aktarıldı.

Performanslarıyla katılımcılardan yoğun alkış alan oyuncular, tiyatroseverlerin  beğenisini kazandı.  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Meclis Üyesi Gürsel Uludağ oyunculara çiçek takdim etti. Oyunun yönetmeliğini yapan Seçkin Kaymaz da katılımcılara teşekkür ederek, “Tiyatronun bir ucundan geçen herkes için yaslı günlerdeyiz. 2013 tüm tiyatro duayenlerinin aramızdan ayrılmaya başladığı bir zaman oldu. Geçtiğimiz gün de sevgili ustamız ve herkese tiyatroyu sevdiren Nejat Uygur’u kaybettik. Umarım gittiği yerde de nurlar içinde yatar,” dedi.