Halkımız gibi düşünüp onlar için hizmet üretiyoruz

Bu yıl ikincisi düzenlenen zirveye dünyanın çeşitli metropol temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’den Adana ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri ile Beyoğlu, Bağcılar, Beykoz, Ümraniye, Fatih ve Nilüfer gibi metropol kent belediye başkanları katıldı. Zirvede enerji, ulaşım, altyapı, bilgi ve iletişim teknolojileri, akıllı binalar ve evler, su ve atık yönetimi, kentsel dönüşüm, turizm, sağlık, sosyal medya, teknoloji, coğrafi bilgi sistemleri, yatırım ve finans başta olmak üzere 25 farklı oturum gerçekleşti.

Başkan Mustafa Bozbey; Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile İstanbul Kültür ve Turizm Direktörü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin de yer aldığı ‘Akıllı Turizm’ oturumunda “Nilüfer’deki Akıllı Belediyecilik Uygulamalarının Turizme Katkısı” konulu sunum yaptı.

Dünyada ve Türkiye’de EFQM Mükemmellik Ödülünü alan ilk yerel yönetim olarak kalite uygulamaları ve ödül süreçleri hakkında da bilgi veren Mustafa Bozbey, “Çağdaş kent düzenlemelerini teknoloji ile birleştirerek Nilüferlilere sunmaktan gurur duyuyoruz. Onların hayatlarını kolaylaştıran ve böylece klasik devlet kurumu anlayışından sıyrılarak onlar gibi düşünen, halkımızın ihtiyaç ve beklentilerine göre hizmet üreten bir kurum olmak için çalışıyoruz,” dedi.

Halkın yaşamını kolaylaştıran hizmetlerin her zaman çok pahalı yatırımlar gerektirmediğine işaret eden Bozbey, geçtiğimiz günlerde Nilüfer’de hizmete giren ‘Güneş enerjili şarj istasyonu’ uygulamasını örnek gösterdi. Başkan Bozbey,  “Bazen de basit ama etkili çözümleri bir hizmet olarak sunmalıyız. Örneğin geçtiğimiz günlerde Bursa’da ilk defa Nilüfer’de; dışarıdan hiçbir elektrik bağlantısı olmadan sadece güneş enerjisiyle çalışan, çevreye duyarlı şarj istasyonları uygulamasını başlattık. Vatandaşlarımız bu istasyon sayesinde cep telefonları veya USB ile çalışan aletlerini burada hiçbir ücret ödemeden şarj edebiliyorlar,” dedi.