Nasreddin Hoca Nilüfer sahnesine çıktı

Nasreddin Hoca’yı  kukla tiyatrosuna uyarlayan Semaver Kumpanya Nilüfer’de sahne aldı. Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonu ile Uğur Mumcu’da sahnelenen “Nasreddin Hoca” isimli çocuk tiyatrosu Nilüferli çocukların eğlenceli bir hafta sonu geçirmesini sağladı. Işıl Kasapoğlu’nun bir mobil oyun olarak yazıp, yönettiği Nasreddin Hoca hikayelerine Karina Cheres’in kuklaları ile hayat veren oyuncular Sezin Bozacı, Serkan Keskin, Sibel Altan, Yavuz Pekman performanslarıyla çocukların büyük beğenisini kazandı. Başta Fransa olmak üzere, Avrupa’da çeşitli kentlerde ve uluslararası festivallerde yaklaşık beş yüz kez seyirciyle buluşan, Semaver Kumpanya’nın yurt içi ve yurtdışında sürekli turne yaptığı “Nasreddin Hoca”yı izleyenler arasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de vardı. Oyun sonunda oyuncuları  tebrik eden Başkan Bozbey “Anadolu topraklarının en önemli değerlerinden, en önemli karakterlerinden olan Nasreddin Hoca’ya ilişkin geleneksel söylemin modern tiyatroya taşınması, onun keyifli ve akıl dolu hikayelerinin çocuklarımızla buluşturulması çok önemli, sizleri kutluyorum,” dedi.