Nilüfer’de Anadolu rüzgarı esti

Ağırlıklı olarak koro üyelerinin solo türkülerinden oluşan konser, dakikalarca ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi;  Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu’nun muhteşem konserine ev sahipliği yaptı. Şef Yaşar Kemal Alim yönetimindeki koro, izleyenlere  türkü ziyafeti sundu. Koro üyeleri seslendirdikleri solo türkülerle,  izleyenleri yöre yöre Anadolu yolculuğuna çıkardı. Solistler performanslarıyla ayakta alkışlandı. Koronun Yüce Önder Atatürk’ün sevdiği “Maya Dağdan” türküsünü seslendirmesi, salonda dakikalarca süren yoğun  alkışa neden oldu. Şef Yaşar Kemal Alim, diğer konserlerden farklı olarak, enstrümanıyla saz ekibinde  yer aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de konser sonunda tüm sanatçıları kutladı  ve bir buket çiçek takdim etti. Bozbey ısrar ve alkışlar üzerine koroyla birlikte üç türkü seslendirdi. Bozbey salondaki konuklar tarafından ayakta alkışlandı.

Şef Yaşar Kemal Alim’in doğum günü olması da geceye ayrı bir renk kattı.  Nilüfer Belediyesi tarafından Alim’e sürpriz yapılarak,  sahneye pasta getirildi.

Kendisine yapılan sürprizden duygulanan Yaşar Kemal Alim, pastayı Başkan Bozbey ile kesti. Başkan Mustafa  Bozbey de Alim’in doğum gününü kutlayarak,  bazı armağanlar verdi.